Користувацький вхід

Мотивація

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Мотивація

План:

    n
  1. Поняття «Мотивація».
  2. Види мотивації.
  3. Ієрархія потреб.
  4. Підхід викладача до мотивації
  5. n

Поняття «Мотивація»
Мотивація (від лат movere.) - Спонукання до дії; динамічний процес психофізіологічного плану, керуючий поведінкою людини, що визначає його спрямованість, організованість, активність і стійкість; здатність людини діяльно задовольняти свої потреби.
Мотив (лат. moveo - рухаю) - це матеріальний або ідеальний предмет, досягнення якого виступає сенсом діяльності. Мотив представлений суб'єкту у вигляді специфічних переживань, що характеризуються або позитивними емоціями від очікування досягнення даного предмета, або негативними, пов'язаними з неповнотою цього положення.

Види мотивації

    n
  1. мотивація, пов'язана не із зовнішніми обставинами, а з самим змістом діяльності
  2. Мотивація, заснована на позитивних стимулах, називається позитивною. Мотивація, заснована на негативних стимулах, називається негативною.
  3. мотивація, не пов'язана з вмістом певної діяльності, але обумовлена ​​зовнішніми по відношенню до суб'єкта обставинами.
  4. Стійкою вважається мотивація, яка заснована на потребах людини, так коли вона не вимагає додаткового підкріплення.
  5. n

Виділяють наступні мотиви:

    n
  1. Мотив самозатвердження
  2. Соціальні мотиви (прагнення до спілкування, тощо)
  3. Мотив саморозвитку
  4. Мотив ідентифікації (прагнення до ідеалу)
  5. Процесуально-змістові мотиви (базуються на змісті діяльності)
  6. n

Підхід викладача до мотивації

Мотивація студентів – одне з найголовніших завдань викладача. Враховуючи всі вищевказані фактори й потреби, ми знаходимо спільну мову з студентами. Враховуючи бажання і потреби студентів, ми змогли прийти до взаєморозуміння між студентом і викладачем. Організація екскурсій, подорожей в інші міста та країни, культурні вечори та інші заходи теж сприяють зміцненню взаєморозуміння і поваги. Правильний підхід до мотивації – ось секрет успіху наших викладачів та студентів

Уроки історії та права грають не лише загальноосвітню, а й мотиваційну роль. На заняттях з правознавства студенти розглядають правові ситуації та правові відносини в області охорони здоров'я. Розглядаючи події першої та другої світової війни, студенти на прикладі бачать важливість медичного працівника й отримують нові мотиви до навчання
Важливу роль в мотивації студентів грає соціальний фактор: спостерігаючи за іншими людьми, переглядаючи випуски новин, студенти виділяють для себе людей з тяжкими захворюваннями. Співчуття породжує нові мотиви для навчання. Бажаючи допомогти тяжко хворим, студенти отримують першокласні знання, що дають можливість в майбутньому стати висококваліфікованими лікарями й медичними сестрами

В мотивації студентів не останню роль грає наявність нагороди за успіхи в навчанні в вигляді стипендії, туристичних поїздок, тощо. Це дає можливість створити для студента декілька цілей, окрім диплома. Це дає можливість студентам ставити перед собою не одну мету й впевнено крокувати до неї, не зважаючи на всі перешкоди.

Як підвищити мотивацію студентів:

    n
  1. Підтримувати зв’язок педагог-студент
  2. Викликати у студента інтерес до предмету
  3. Стимулювати студента працювати не на оцінку, а на результат
  4. Поважати студентів у відповідь на повагу до себе
  5. n

Автор: 

Ємець А.В.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі