Користувацький вхід

Узагальнення й систематизація знань із теми «Бази даних»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Урок: «Узагальнення й систематизація знань із теми «Бази даних» проводився з предмету: «Технології комп’ютерної обробки інформації» для учнів І курсу, професії: «Оператор комп’ютерного набору, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних».
Тривалість уроку складає 45 хвилин, структура та регламент чітко визначені і є підведенням підсумку знань, умінь і навичок з теми: «Основи роботи з базами даних».
Умовно урок поділено на дві частини, які поєднують традиційні та інноваційні форми перевірки знань учнів.
Проекційна робота дозволяє проаналізувати теоретичну та практичну частину роботи з програмою MS Access, обрати найдоцільнішу інформацію, представити її у графічному вигляді, за допомогою програми MS PowerPoint та захистити обрану тему.
Виконання тестових контрольних завдань підсумовує рівень засвоєння знань з даної теми не тільки в творчих підгрупах, але і кожного учня окремо.
На уроці застосовувалися колективна, групова та індивідуальна форми роботи з учнями за допомогою проектного методу, усного опитування та тестування із взаємоперевіркою.
Отже, мета уроку:
узагальнити й систематизувати знання про роботу з СУБД MS Access; перевірити та оцінити рівень засвоєння знань з теми; закріпити знання, вміння і навички учнів під час роботи з комп’ютерними презентаціями; відпрацювати навички роботи з декількома програмами одночасно;
виховувати вміння аргументувати свою відповідь, аналізувати ситуацію, спостережливість; виховувати самостійність, ініціативність, відповідальність; установлювати соціальні контакти; оцінювати себе;
розвивати організаторські та комунікативні здібності, роботу в колективі; творчу уяву та мислення, професійне самовизначення, професійні інтереси.

Автор: 

Шаповал Наталя Григорівна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі