Користувацький вхід

Розробка уроку «В. Рутківський. Життя і творчість відомого українського письменника. «Джури козака Швайки» («На козацьких островах»)»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

АНОТАЦІЯ
уроку з української літератури у 6 класі на тему:
В. Рутківський. Життя і творчість відомого українського письменника. «Джури козака Швайки» («На козацьких островах»). Твір про волелюбних, сміливих героїв, які вміють вистояти у складних ситуаціях. Тема боротьби українських козаків проти татарської орди.

Твір Володимира Рутківського «Джури козака Швайки» введений у програму з української літератури лише у 2015 – 2016 н.р., тому завдання вчителя полягає в зацікавленні учнів творчістю цього письменника, в ознайомленні з життєвим шляхом митця, його світоглядом. Тому вважаю, що для досягнення вищезазначених завдань, на уроці доцільно використати ІКТ.
На уроці використовуються ІКТ, завдання з активізації пізнавальної діяльності, проблемно-пошуковий підхід, тестові завдання, що дають змогу оперативно перевірити знання змісту твору видатного сучасного письменника, допомагають усвідомити, як світогляд митця впливає на творчість, зацікавлюють та спонукають до читання творів Володимира Рутківського, підвищують інформаційну компетентність учнів. Мультимедійна презентація «Володимир Рутківський. Знайомство з письменником» забезпечує краще засвоєння нових знань, стимулює творчу уяву школярів.

Автор: 

Маринченко Леся Григорівна
вчитель української мови та літератури
Ладанської гімназії Прилуцької районної ради Чернігівської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі