Користувацький вхід

Майстер-клас «Молекулярна кухня»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Молекулярною кухнею називають модну тенденцію в кулінарії, що позначає різні страви з незвичайними властивостями і комбінаціями компонентів.
Молекулярна кухня— наукова дисципліна, пов'язана з вивченням фізико-хімічних процесів, які відбуваються під час приготування їжі.
Термін «молекулярна гастрономія» ввели в 1992 році французький хімік Ерве Тис, який стверджує що тепер поживні речовини можуть бути вилучені з фруктів і овочів, що б створити нову систему харчування, яка буде дешева і цілюща. та англійський фізик Ніколас Курті , який здійснив переворот у філософії їжі, придумавши нову технологію обробки продуктів. Йому приписують вислів: «Біда нашої цивілізації в тому, що ми в змозі виміряти температуру атмосфери Венери, але не уявляємо, що діється всередині суфле на нашому столі»
Так, спочатку нібито «несерйозна» ідея про молекулярну кухню, стала справжньою науковою і кулінарної дисципліною, яка дозволила по-новому відкрити світ смаку і відчуттів від їжі.
Послідовники й учні Ерве Тиса: Ферран Адріа (ресторан "El Bulli" - Іспанія), Хестон Блюменталь (ресторан "The Fat Duck" - Велика Британія), Мішель Брас (ресторан "Michel Bras" - Франція), П'єр Ганьєр (ресторан "Pierre Gagnaire "- Франція), Анатолій Комм (ресторан" Anatoly Komm "
Основними техніками молекулярної кухні є :
-Желефікація
-Ємульсіфікація
-Сферифікація
-Піна
-Су від
-Фудпаірінг

Презентація до доповіді завантажити

Автор: 

Канівець Наталя Віталіївна
викладач професійно-теоретичної підготовки
Тернопільського вищого професійного училища технологій та дизайну

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі