Користувацький вхід

ЗАОЩАДЖЕННЯ ГРОМАДЯН ЯК ДЖЕРЕЛО ІНВЕСТИЦІЙНИХ РЕСУРСІВ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Розмови про те, що Україна не володіє необхідними власними нагромадженнями, які можна було б використовувати для забезпечення інвестиційно-інноваційної діяльності, безпідставні. Громадяни нашої країни можуть стабільно спрямовувати значні інвестиційні ресурси на структурну перебудову економіки своєї держави.
Обґрунтування і визначення розміру заощаджень домогосподарств і напрямів їх залучення в економіку області потребує дослідження ряду питань, спрямованих передусім на обгрунтування напрямків економічного розвитку регіону і пропозиція методів формування, збереження та використання заощаджень домашніх господарств на фінансовому ринку регіонів.
Домогосподарства області можуть стабільно спрямовувати значні інвестиційні ресурси на структурну перебудову економіки свого регіону. Проведене дослідження дає підстави стверджувати, що найбільшою мірою грошові ресурси сконцентровані саме домогосподарствами, однак рівень їх використання у сферах економіки низький. Також обсяги можливих заощаджень протягом останніх років значно зменшилися з 262646,8 тис.грн у 2013 році до 14414,0 тис.грн у 2015 році , але це пов’язано з погіршенням економіки в державі, високому рівні інфляції, зниженням рівня життя. В подальшому маємо надію, ці ресурси зростатимуть, що дозволить спрямувати їх для підтримання економіки регіону.

Автор: 

Ружанцева Тетяна Георгіївна ДНЗ "Бердичівськ ВПУ"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі