Користувацький вхід

Засвоєння прийомів використання електричних щипці та фену.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

План.
1. Засвоєння прийомів використання електричних щипці
2. Засвоєння прийомів використання фену

1.Засвоєння прийомів використання електричних щипці
Працювати завжди потрібно на чисто вимитому та сухому волоссі. Небажанонаносити на волоссяпінку, лак або гель, щобволосся не прилипало до металевихстержнів. Електрощипці не рекомендуєтьсявикористовувати на блондованомуволоссі та волоссіпісляхімічної завивки, тому щовисока температура можезавдативолоссювеликоїшкоди. Жорстке й сивеволоссяможнаоброблятищипцями, нагрітими до вищоїтемператури.
Розрізняютьгоризонтальний і вертикальнийспособизавиваннялоконів.
Горизонтальнийспосібзавиваннялоконів. Таке завивання можна робити декількома способами, котрі дадуть майбутній зачісці легкості, повітряності, та можуть і обтяжувати зачіску, тому слід інколи локони робити дрібнішими.
Тож розпочнемо вивчати детально. Виділяємо пасмо волосся, ретельно розчісуємо, відтягуємо перпендикулярно до поверхні голови. Щипціберемо у праву руку, пасмо — в ліву. Щипці у відкритомуположенніпідносимо до пасма, затискаємойогоміжжолобком та валиком і повільно проводимовідоснови до кінця пасма, прогріваючи таким чиномволосся.Затиснутийкінець пасма накручуємо на щипці до основи пасма.Для запобіганняопікушкіриголовибіляоснови пасма підщипціпідкладаємогребінець;щипці 5 - 7 секунд тримаємо до повногопрогрівання пасма;щипцівідкриваємо, виймаюїхіз локона.Локон фіксуємо шпилькою абозатискачем, залишаємо охолоджуватиприродним шляхом.
Пробне виконання учнями накручування пасма волосся горизонтальним способом.
Майстер звертає увагу учнів на екран, де можна передивитися відео фрагмент про накручування горизонтальним способом на щипці.
Вертикальнийспосібзавиваннялоконів. Для формуваннялоконівІздовгоговолоссяелектрощипцітримають вертикально, а пасма накручуються на них по спіралі.Виділяємо пасмо волосся, ретельно розчісуємо.щипці заводимо з кінців пасма, формуємо завиток, щипці повертаємо у вертикальне положення, накручуємо пасмоспіралеподібно до кореня, витримують декілька секунд, та знімаємо локон з щипців, фіксуючи його затискачем або шпилькою.
Пробне виконання учнями накручування пасма волосся вертикальним способом.
Майстер звертає увагу учнів на екран, де можна передивитися відео фрагмент про накручування вертикальним способом на щипці.
2.Засвоєння прийомів використання фену
Існує два види укладання волосся це «брашнг» та «бомбаж». Різниця в цих способах заклечається не тільки в техніках виконання, а й в використанні інструментів. Для цих способів укладання використовується дві різні щітки.
Укладання волосся методом «бомбаж» ґрунтується на піднятті волосся біля коріння. Використовується плоска щітка з розрізами для повітря.
Щітку тримаємо улівій руці, фен у правій. Щітку заводимо під корені волосся, фен тримаємо на відстанні 5-10 см від області просушування. Просушуємо корені, потім спускаємо щітку по всій довжині пасма, просушуючи феном.
Пробне виконання учнями накручування пасма волосся.
Майстер звертає увагу учнів на екран, де можна передивитися відео фрагмент про укладання волосся феном на бомбаж
Укладання волосся методом «брашинг».Після того, як ми зробили об’єм біля коріння продовжуємо вкладання щіткою «брашинг».Техніку вкладання волосся за допомогою фена та круглої щітки «брашинг» застосовують для відтягування волосся, створення об’єму. Щітку тримаємоулівій руці, фен у правій. Щітку заводимо під корені волосся, фен ставлю на відстанні5-10 см від області просушування.Просушуємо пасмо волосся прокручуючи щітку у лівій руці.
Пробне виконання учнями накручування пасма волосся.
Майстер звертає увагу учнів на екран, де можна передивитися відео фрагмент про укладання волосся феном на браш
Які можуть бути недоліки при укладання волосся на фен. Якщо дуже близько тримати фен до пасма, то ми можемо не тільки припалити шкіру клієнта, а ще й пересушити саме пасмо. Треба уважно та чітко просушувати пасма, оскільки якщо їх не досушити то укладання буде не якісним. Працювати завжди на чистому волоссі.
Відео фрагмент укладання волосся феном

Автор: 

Андрусяк Ганна Юріївна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі