Користувацький вхід

Конспект уроку літературного читання у 4 класі на тему: «Т.Г.Шевченко «Про себе»»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Анотація
до плану-конспекту уроку літературного читання у 4 класі на тему «Т.Г.Шевченко «Про себе»»
Оповідання Т.Г.Шевченка «Про себе» вивчається в 4 класі в І семестрі в розділі «Наш скарб-видатні письменники України» тема «Тарас Шевченко» за підручником О.Я.Савченко «Літературне читання», 4 клас, підручник для загальноосвітніх навчальних закладів, Київ, видавничий дім «Освіта»,2015.
Це перший урок при вивченні даної теми . Тому доцільно познайомити учнів з біографією Тараса Шевченка , короткою анотацією його творчості та значенням його творчості в українській та світовій літературі.
Так як учні 4 класу вже знайомились з творчістю поета в 3 класі і вміють самостійно готувати повідомлення та презентації, запропонувала підготувати групам презентації вдома для ознайомлення з життям і творчістю поета.
Для розвитку мислення, уваги на уроці застосовую технології критичного мислення, ІКТ, асоціативний кущ.
Для формування комунікативної , громадянської компетентностей та компетентності уміння вчитися використовую Daily 5: слухання, читання для себе, читання для друга, робота зі словами, письмо для себе, а також ЛЛКК.
Для розвитку зорової пам’яті , уваги створено авторську презентацію, використовуючи інтернетресурси , за допомогою якої учні перевіряють свої роботи та на закріплення матеріалу презентацію «Що я знаю про Шевченка?»
Під час проведення фізкультхвилинки проводиться пальчикове малювання з метою розвитку художніх здібностей та естетичних смаків учнів.
Вважаю, що завдяки використанню обраних прийомів роботи, досягну бажаних результатів роботи учнів на уроці.

Автор: 

Шевченко Ірина Іванівна, вчитель початкових класів Заїздської ЗОШ І-ІІ ступенів відділу освіти Прилуцької райдержадміністрації Чернігівської області

Джерело: 

Підручник "Літературне читання "4 клас за редакцією О.Я.Савченко

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі