Користувацький вхід

Власні та загальні іменники. Написання власних іменників з великої букви. Заповідні території рідного краю. Державні заповідники. Ботанічні сади. Інтегрований урок

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Переконана, що у період реформування системи освіти України ідея інтеграції знань є надзвичайно актуальною. Її освоєння дає можливість формувати в учнів якісно нові знання, що характеризуються вищим рівнем мислення, динамічністю застосування в нових ситуаціях, підвищення їх дієвості й систематичності. Поняття «інтеграція» - це процес пристосування і об’єднання розрізнених елементів в єдине ціле при умові їх цільової та функціональної однотипності. Досвід показує, що для молодших школярів властиве нерозчленоване сприйняття об’єктів навколишнього світу.
Для інтегрування окремих навчальних курсів у початковій школі існують об’єктивні причини й передумови. Однією з причин є необхідність усунути перевантаження дітей. Тому, проаналізувавши навчальні програми та календарне планування для 3 класу, дійшла висновку, що є підґрунтя для педагогічно доцільних взаємодій між розділами навчальних предметів української мови і природознавства. Сприйняття природничих і мовних понять носить схожу природу й доповнює один одного. Тому вважаю, що даний тип інтеграції має право розвиватися.
Обираючи тему інтегрованого уроку з української мови та природознавства, помітила, що вивчення мовних понять «власні та загальні іменники» досить органічно можна поєднати із вивченням природничих понять «заповідники», «ботанічні сади». Спрямувала різні види діяльності школярів по вивченню мовних явищ на текстах природничого змісту. Таким чином, іде паралельно формування природничих і мовних компетентностей. На уроці використовую ІКТ, інтерактивні вправи та технології, які сприяють активізації дитячого мислення, уяви, пам’яті, а отже, викликають інтерес до навчання.
Вважаю, що даний інтегрований урок розв’язує не велику кількість окремих завдань, а їх сукупність.

Автор: 

Ловигіна Людмила Іванівна, учитель початкових класів, Синівська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі