Користувацький вхід

Педрада «Рухливі ігри – запорука щасливого дитинства»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Педрада «Рухливі ігри – запорука щасливого дитинства»
Добрий день, шановні колеги!
Тема нашої сьогоднішньої педради «Рухливі ігри – запорука щасливого дитинства» і проведемо ми її у вигляді судового засідання. Я візьму на себе роль «обвинувача», ви - «свідки і захисники» рухливої гри.
План:
1. Довідка тематичної перевірки «Про стан організації та проведення рухливих ігор в дошкільному підрозділі НВК «ДНЗ-ЗОШ І ст. № 2».
2. Вступне слово «обвинувачення» на адресу гри.
3. Виступ педагогів в «захист» гри.
4.Презентація «Улюблена рухлива гра дітей нашої групи».
5. Винесення «вироку» по грі. (Рішення педради)
1. Почну свій виступ словами В. О. Сухомлинського: "Без гри немає і не може бути повноцінного розвитку». У дошкільному віці провідною, головною діяльністю дитини є гра. В тому числі і рухлива гра. Це не тільки забава, задоволення, баловство. Рухливі ігри — це важливий засіб усебічного виховання дітей дошкільного віку. Правильно дібрані ігри сприяють гармонійному розвитку організму дошкільників. Різноманітні рухи та ігрові дії дітей ефективно впливають на діяльність серцево-судинної, ди¬хальної та інших систем організму, збуджують апетит і сприяють міцному сну. Рухливі ігри задовольняють потребу організму дитини в русі, сприяють збагаченню її рухового досвіду.
У нашому дитячому садку проходила тематична перевірка з метою виявлення ефективності системи роботи педагогів по організації та проведенню рухливих ігор з дітьми дошкільного віку. Дозвольте, зачитати довідку тематичної перевірки.
Довідка за результатами тематичного контролю (підготувала вихователь-методист Мордвіна І.С.)
2. Тема педради вибрана не випадково. Нажаль, наші діти стали менше грати в рухливі ігри. Дослідження показують, що у дітей мало вражень, емоцій, без яких неможливий розвиток гри. Більшість вражень діти отримують з телевізійних передач, комп'ютерних ігор, якість яких залишають бажати кращого. Педагоги прагнуть виконати «соціальне замовлення» батьків, тобто навчити і підготувати дітей до школи. Час, відведений для рухливої гри, заповнюється читанням книг, підготовкою до свят, організаційними видами діяльності. Деякі батьки пізно приводять дітей в дитячий сад і рано забирають. Багато батьків вважають рухливу гру непотрібним марнуванням часу. Дорослі не грають разом з дитиною. А між тим час на рухливі ігри в ДНЗ є - це закладено в нормативних документах, зокрема в інструктивно-методичному листі «Про гігієнічні вимоги ...», в СанПіН, програмою, Базовим компонентом дошкільної освіти. Інша проблема - відновити у дорослих, педагогів уміння грати разом з дітьми і грамотно керувати рухливою дитячою грою.

Отже, звинувачується гра:
 в складності планування згідно вимог освітнього процесу;
 в проблемах оснащення куточку рухливих ігор;
 в доцільності проведення рухливих ігор на прогулянках;
 в раціональності використання рухливих ігор та естафет на уроках фізичної культури у початковій школі.
Що ви можете сказати на захист рухливої гри і довести її користь для розвитку особистості дитини?
3. Виступ «захисників».
1. Планування рухливих ігор в старшій групі. («захисник» - Ананійчук О.М.);
2. Оснащення куточку рухливих ігор («захисник» - Оцик Л.А.);
3. Проведення рухливих ігор на прогулянках («захисник»-Шинкаренко О.В.);
4. Використання рухливих ігор та естафет на уроках фізичної культури у початковій школі(«захисник» - Москвич Г.Н.)
4. Перед тим як винести остаточний «вирок» грі, я пропоную переглянути презентації «Улюблена рухлива гра дітей нашої групи».

Отже, оголошується вирок! Гра дійсно винувата!......В тому, що забезпечує нашому поколінню щасливе дитинство! Що ж, вітаю вас, «захисники», ви перемогли в переконанні того, що рухливі ігри не можна замінити ні комп’ютерними, ні відеоіграми, ні заняттями з різних видів освітнього процесу. Планувати та організовувати рухливі ігри не складно, а оснащення ігрових «центрів» не потребує колосальних матеріальних вкладів. І в тому, що до семи років, до початку шкільного життя дитині потрібно дати можливість награтися.
Тож на сьогоднішній педраді виноситься виправдувальний вирок рухливій грі і приймається рішення:
Ухвалили:
1. Не замінювати рухливу гру іншими видами діяльності.
Термін: постійно
2. Продовжувати удосконалювати роботу педагогів по руховій діяльності і розвитку ігрових навичок у дітей дошкільного віку.
Термін: постійно
3. Регулювати навантаження дітей, уникати перевтоми упродовж всієї рухливої діяльності.
Термін: постійно
4. Поповнювати куточки рухливих ігор новими іграми і атрибутами.
Термін: 1 раз в квартал
5. Планувати проведення рухливих ігор згідно інструктивно-методичних рекомендацій «Про організацію фізкультурно-оздоровчої роботи у дошкільних навчальних закладах»
Термін: постійно

Автор: 

Мордвіна Інна Сергіївна, вихователь-методист НВК "ДНЗ-ЗОШ І ст. №2" м. Первомайська Миколаївської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі