Користувацький вхід

ІГРОВІ ЗАВДАННЯ ДЛЯ РОЗВИТКУ МОВЛЕННЯ І МИСЛЕННЯ ДІТЕЙ СЬОМОГО РОКУ ЖИТТЯ ДО ЛЕКСИЧНОЇ ТЕМИ "ОДЯГ"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У запропонованому матеріалі «Ігрові завдання для розвитку мови і мислення дітей до лексичної теми "Одяг" узагальнено досвід роботи автора з питань подолання фонетичного, фонетико-фонематичного, загального недорозвитку мовлення дітей.
Ігри сприяють розвитку мови і мислення дітей, збагачують словниковий запас, вчать спостерігати, зіставляти, класифікувати, порівнювати, складати складні синтаксичні конструкції, описувати предмет, розвивати кмітливість, допитливість, вчать узагальнювати, сприяють формуванню граматичних категорій, викликають позитивні емоції.
Ефективність дидактичної гри безсумнівна. Гра дає можливість поліпшити успішність і здоров’я. Гра гармонізує діяльність дитини, зацікавлює. Матеріал у грі засвоюється невимушено й легко. Доведено, що найбільш точно і міцно дитина засвоює інформацію, яка хвилює її емоційно. До теми "Одяг" подано багатий лексичний матеріал, а саме: прислів’я, приказки, загадки, вірші. Дані ігри можна використовувати для індивідуальної роботи і для роботи з групою дітей. Вони стануть у пригоді логопедам, учителям молодших класів, вихователям ДНЗ і груп продовженого дня, батькам, гувернерам, методистам.

Автор: 

Макушенко Валентина Олександрівна, вчитель-логопед, Смілянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Смілянської міської ради Черкаської області.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі