Користувацький вхід

Методична розробка практичного заняття з використанням інтерактивних технологій на тему: «Товарне виробництво – основа ринкової економіки» з дисципліни «Економіка»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Методична розробка практичного заняття
на тему «Товарне виробництво – основа ринкової економіки»

Мета:
Навчальна: закріпити розуміння основних термінів і понять, навчити застосовувати вивчене на практиці, сформувати в студентів розуміння того, що у формуванні вартості і витрат беруть участь різні ресурси, які потрібно раціонально розподіляти і економити.
Розвиваюча: розвивати пізнавальні інтереси студентів, логічне мислення, продовжувати формувати вміння працювати з різними джерелами інформації, порівнювати, узагальнювати, робити висновки про спільні та відмінні риси натурального та товарного господарства, розмежовувати поняття вартість і цінність речі; розвивати комунікативні вміння і навички, встановлювати емоційні контакти між студентами.
Виховна: виховувати економічне мислення, зацікавленість предметом, самостійність, допитливість, упевненість у власних силах; привчити працювати в команді, прислухатися до думки одногрупників.
Тип заняття: практичне заняття.

Автор: 

Лесняк Володимир Олександрович
заступник директора з навчальної роботи, викладач економічних дисциплін Коледжу інформаційних систем і технологій ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»

Джерело: 

1. Башнянин Г. І., Лазур П. Ю., Медведєв В. С. Політекономія: Підручник для вищих навчальних закладів. – К.: Ніка-Центр, 2002.
2. Гош О. П. Політична економія капіталізму і післясоціалістичного суспільства. Підручник для вищих навчальних закладів. – Київ, «Преса України», 1999, тема 2 (1-3).
3. Гриценко А. Еволюція вартості // Економіка України. – 2001. – №4.
4. Економічна теорія: Політекономія: Підручник / за ред. В. Д. Базилевича; Київ. нац. ун-т ім. Т. Шевченка. – 9-те вид., доповн. – К.: Знання, 2014. – 710 с. – Розділ І, Глава 5.
5. Маршалл А. Принципи політичної економії, Т. II. – М., 1984. – С. 109.
6. Політична економія: Навч. посібник / К. Т. Кривенко, В. С. Савчук, О. О. Бєляєв та ін.; За ред. К. Т. Кривенка. – К.: КНЕУ, 2001. – Тема 5.
7. Пометун О. Енциклопедія інтерактивного навчання. – К., 2014. – 95 с.
8. Туган-Барановський М. І. Політична економія. Курс популярний. – К.: Наукова думка, 1994. – 263 с.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі