Користувацький вхід

"Зорова гімнастика в дитячому садку, як здоров'язберігаюча технологія"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Здоров'я - не все, але все без здоров'я - ніщо.
Сократ
Важко переоцінити роль зору в житті людини. Досить сказати, що
80 % інформації про світ, що оточує нас, ми отримуємо через зір. Древні філософи говорили, що очі - найцінніший дар природи, а зір - це Божий дар!
У очах відбиваються усі наші почуття: радість, страждання, байдужість, любов або ненависть, пристрасть. Очі не лише є дзеркалом душі людини, але і відбивають загальний стан його здоров'я.
Очі - як найважливіший з органів чуття - заслуговують на пильну увагу і турботу. Вони грають дуже велику роль в загальному естетичному вигляді людини, око - виключно чутливий і легко ранимий орган. Очі завжди мають бути чистими і сяючими. А для того, щоб вони були такими і такими залишалися на все життя, потрібний щоденний, ретельний догляд за очима і здоровий спосіб життя. Будь-яке захворювання цього органу чуття помітно обмежує життєдіяльність людини, його можливості у навколишньому світі, що іноді стає просто небезпечним і для оточення. При будь-якій роботі, в якій бере участь зір, в тому або іншому ступені виникає втома очей. Але найбільш велика вірогідність виникнення перенапруження і втоми очей тоді, коли виникає необхідність розглядати об'єкти на невеликих відстанях.
Напруга і втома очей зростає ще більше, якщо виконувана робота пов'язана із застосуванням приладів і облаштувань підвищеної яскравості : телевізори, монітори комп'ютерів, стільникові телефони і інші пристрої, до складу яких входять монітори і індикатори. Сьогодні проблема зниження зору значно "помолодшала": до школи вступає 4% дітей з порушеннями зору, а серед випускників окуляри або контактні лінзи носять вже 40%. Тому профілактична та корегуюча робота з органами зору виступає сьогодні, як необхідний компонент освітньої діяльності.

Автор: 

Андрощук Наталія Олександрівна
вихователь
ЗДО №9 "Пролісок"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі