Користувацький вхід

спортивний квест

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Спортивний квест
Тема: «У пошуках скарбу»
Мета:створити умови для активного відпочинку дошкільнят. Учити дітей гратися дружно,викликати бажання брати участь в іграх-естафетах і перемагати в них,уболівати за друзів. Розвивати групи м’язів тулуба,рук,ніг,вольові якості в умовах змагань.

Вдосконалювати навички виконання основних рухів . Виховувати любов до фізкультури і спорту,викликати бажання перемагати командою. Розвивати нестандартне мислення,вміння швидко приймати рішення;виховувати товариськість,почуття взаємодопомоги і взаємоповаги,поважливе ставлення до думок інших
Обладнання:друкований матеріал(станції-пазли для складання карти пошуку скарбів: «Веселі потяги», «Ракета», «Привіз трактор гарбузи», «Вітамінні скарби»,книга-лист від лікаря Айболитя),4 обручі,мотузка, канат, подарунки (медальки-скарби)4 великі м’ячі,2 мішки,2 шкатулки для скарбів,10 гімнастичних палиць,4 стояки,2 дерев’яні ложки,2 горщика,60 горіхів
Попередня робота. Вивчення основних рухів на заняттях та індивідуальна робота з вивчення основних рухів.
Початок гри
Команда учасників збирається на подвір’ї. Діти,чи мріяли ви коли-небудь знайти скарб?Давайте спробуємо здійснити нашу мрію. Але скарби просто так на дорозі не лежать і сьогодні на нас чекає багато різних естафет і цікавого. Не передумали?Що треба,щоб знайти скарб? А ще обов’язково треба знати, де захований той скарб. В пошуках нам допоможе карта, частинки якої ми будемо збирати на станціях. Зараз вам потрібно розділитись на 2 команди. Назвемо їх «Леді» та «Джентельмени». Ви всі здогадались у якій ви команді. Оберіть капітанів команд.
Інструкція до гри та інструктаж з техніки безпеки.
-Чесно дотримуватись правил
-Прагнути доводити боротьбу до кінця
-Не зазнаватися, досягнувши перемоги
-Не плакати у разі поразки
-Бути обережним, не штовхати інших
-За кожну перемогу 2 бали
Наш маршрут пройде чотирма станціями, де ми будемо знаходити частини карти, яку наприкінці маємо зібрати повністю. Зібравши карту, матимемо вказівку, де шукати скарб.
Маршрут квесту
І станція «Веселі потяги»
Загадка. Пасажирський чи товарний.
Металевий він і гарний.
Все ховає у вагонах
І стає лиш на перонах.(Потяг)
Завдання станції
Всі учасники команд шикуються за капітанами. А наші капітани перетворюються на тих, хто керує потягом. Хто вони? (Машиністи). Вони ведуть паровоз навколо стояка і повертаються назад, чіпляють 1 «вагончик» (тримаємось міцно за пояс) і знову їдуть в путь. Хто перший збере всіх учасників команди , той переможе. Їхати треба обережно, щоб не розгубились вагончики і не сталось катастрофи.
Інструкція (Стрілками) Вперед. Ліворуч. Ліворуч. Праворуч. Щоб дізнатись , де наша підказка відгадайте загадку
Диво птиця хвіст горить, до зірок вона летить.(Ракета)
Шукаємо пазл
2 станція «Ракета»
Завдання станції
Хто вітає вас із ракети? Йому цікаво перевірити наскільки сильні наші команди. Для проходження цього завдання нам стане у пригоді канат і мотузка, з двох боків від мотузки, покладеної на землі шикуються команди. Хто перетягне канат? Виконавши це завдання ми можемо дізнатись у якому місці буде знаходитись частина карти і подальша інструкція:
Вперед. Праворуч. Праворуч
Загадка.
Кінь сталевий вівса не просить , але оре і косить.( Трактор)
3 станція «Привіз трактор гарбузи»
Завдання станції
Учасники беруть по 2 великі м’ячі (гарбузи), притискають їх до боків і, перестрибуючи через бадилинки (гімнастичні палиці) двома ногами одночасно рухаються вперед, назад повертаються бігом і передають «гарбузи» наступному учаснику, якщо м’яч випав, треба підняти. Тепер ми можемо побачити куди рухатись далі
Стрілки:Вперед. Праворуч. Праворуч
Загадка
У міцній хатинці сидить по зернинці.
Спробуй- но дістати, будеш ласувати! (Горіх)
4 станція «Горіхове диво»
Завдання станції
У нас в цьому році виросли горіхи. Давайте зберемо наші вітамінні скарби і складемо їх в горщики. Переносить їх ми будемо з допомогою дерев’яної ложки, по одному. Треба слідкувати , щоб горіх не випав, якщо випаде – підняти. Іншою рукою не притримувати.
Підведення підсумків змагання.
Ось ми і знайшли останній пазл. Команда переможець складає карту
Всього 5 кроків до мети
І лиш одне із трьох дерев, що ближче,
Покаже шлях, який шукаєш ти.
А біля нього те, чого і не чекаєш(на гілках лежать маленькі лопатки)Діти відкопують скриньку в ній книга - лист від лікаря Айболитя. Подумайте, що ж він нам хотів сказати?(Найбільший скарб людини – це здоров’я! Тож будьте здорові!А ви чекали на інший скарб?На дні записка «Я зовсім поруч тільки руку простягни». Відкопують іншу скриньку з медальками. Ось такі скарби можна знайти, якщо потрудитися. А я бажаю вам здоров’я, бо це найбільший скарб. Давайте ми пригостимо вітамінними скарбами наших гостей і побажаємо їм «Будьте здорові»!

Автор: 

Гончаренко Галина Іванівна
вихователь
ЗДО "Червоні вітрила"
м. Бровари Київської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі