Користувацький вхід

Техніка виготовлення знімних протезів. Знімання анатомічних відбитків щелеп, виготовлення робочої і допоміжної моделей за формулою: 0000321|1230000. Визначення меж протезів 7654321|1234567

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Виготовлення протезів, що застосовуються в разі часткових дефектів зубних рядів складається з низки клінічних і лабораторних етапів.
Усім пацієнтам перед протезуванням у більшості випадків необхідно провести підготовку ротової порожнини. Від того, наскільки правильно складений і виконаний план підготовки пацієнта, залежить успіх протезування.
Відбитки отримують після підготовки ротової порожнини. В окремих випадках відбитки отримують відразу після обстеження ротової порожнини і складання плану ортопедичного лікування.
Лікар у кожному конкретному випадку обирає такий відбитковий матеріал, застосування якого було б приємним для пацієнта і дало б можливість одержати якісний відбиток протезного поля. У свою чергу зубний технік повинен бути ознайомлений з клінічним етапом одержання відбитку, добре знати властивості відбиткових матеріалів, з якими він працює у зуботехнічній лабораторії. Адже від якості відбитка та його збереженості значною мірою залежить функціональна цінність майбутнього протеза.

Автор: 

Опанасюк Людмила Ігорівна
викладач І категорії
ВНЗ Київський міський медичний коледж

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі