Користувацький вхід

Конспект показового заняття з образотворчої діяльності з використанням нетрадиційної техніки малювання для дітей середньої групи на тему: «Зимова казка»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Конспект показового заняття
з образотворчої діяльності з використанням нетрадиційної техніки малювання для дітей середньої групи
на тему:
«Зимова казка»
Мета: ознайомити дітей з технікою малювання свічкою; вчити за допомогою свічки створювати сюжетну картину; викликати інтерес до цього виду малювання; розвивати уяву; креативність та творчі здібності засобами нетрадиційних методів зображувальної діяльності; виховувати впевненість у своїх здібностях, бажання малювати.
Попередня робота: виготовлення заготовок для малюнків на занятті СХД; розгляд зимових пейзажів; спостереження за зимовою погодою.
Матеріал та обладнання: аркуші паперу з силуетами дерев та будиночка, воскові свічки, синя акварель; пензлики; серветки; клейонки;
Хід заняття
І. Бесіда про зиму.
Яка зараз пора року? (Зима). Який місяць нині триває? (Лютий). Чому він має таку назву?(У лютому мороз лютує).
Д/г «Зроби комплімент зимі»
Яка зима? (Чарівна, красива, сніжна, морозна). Як ви вважаєте, чи всі діти бачили сніг хоч раз у своєму житті? (Відповіді дітей).
- Ось послухайте історію незвичайну історію.
Казка про чарівні фарби.
Давно це було, зараз навіть і не згадає ніхто коли. У ті часи були на Землі лише три пори року: весна ,літо і осінь. В одному будинку жила дівчинка, Марічка. Була вона велика мрійниця. Щовечора, Марічка сиділа дивлячись у вікно, як на небі поволі з’являлися перші зорі. Одного разу, вона замислилася: «Як би чудово було, аби зорі лягли додолу, щоб їх можна було торкнутися». З цими думками дівчинка задрімала ,схилившись на підвіконня. І наснився їй дивний сон. Ніби-то до неї завітав чарівник і подарував фарби. Але вони були незвичайні. Барви мали чарівну властивість – виконувати будь-яке бажання. Прокинувшись, Марічка побачила на підвіконні фарби і пензлик. Вона одразу ж прийнялася малювати. Зобразила ніч і небо, і зорі, що сипались додолу. Закінчивши свій малюнок, Марічка визирнула у вікно. Вона побачила, що все довкола сяяло сріблястим сяйвом, на дерева і будинки тихенько лягали маленькі зірочки. Марічка подумала: «Яка краса! Назву її – Зима!». Відтоді з’явилася четверта пора року-зима.
Як ви вважаєте, малята, що то були за зірочки? (Сніжинки).
Мотивація: Погляньте, дітки, у нас на столах також є фарби. Можливо вони також чарівні? Пропоную перевірити і теж намалювати зимовий пейзаж.
Але спочатку потрібно розім’яти пальчики.
Фізхвилинка «Сніг іде, іде, іде».
Сидить пряля та й пряде – (Діти труть долоньки)
Сніг іде-іде-іде – (Тупотять ногами).
Нитка рветься де-не-де, (один оплеск)
А вона пряде й пряде.
Вже напряла хуртовин (Розводи руками)
На шапки для верховин,
На сувої полотна, (Руки зігнуті в ліктях, обертальні рухи рук)
На завіски для вікна,
На хустину й покривало – (Розводи рук в сторони)
Мало-мало-мало-мало,
Сніг іде-іде-іде, – (Тупотять ногами)
А вона пряде й пряде…. (Труть долоньки).
Автор вірша – Л.Костенко.
Пальчикова гра «Зігріємо ручки».
Показ прийомів малювання.
Погляньте, що у вас на столах? (Фарби, пензлики, аркуші паперу, свічки). Пропоную вам створити свій зимовий пейзаж. Хто може сказати, що це таке пейзаж? (Відповіді дітей). Так, вірно, це картина на якій зображено природу. Отже, перед вами аркуші паперу на яких зображені силуети дерев та будиночка. Спочатку беремо в руки свічку і обводимо по контуру зображення дерев. Потім заповнюємо нею увесь силует дерева, ніби зафарбовуємо. Ті ж самі дії повторюємо з силуетом будинку і хмаринками, місяцем і зорями. Тепер ретельно набираємо пензликом воду і змочуємо синю фарбу. Змочивши фарбу, набираємо її на увесь ворс пензлика та наносимо на поверхню аркуша починаючи зверху поступово опускаючись до низу.
Висновок: Дуже гарні малюнки. Вам сподобалося малювати чарівними фарбами? Який малюнок ми з вами малювали? Чи вдалося вам впоратися з чарівними фарбами? За те що ви були такі вправні хочу пригостити вас солодкими льодяниками.

Автор: 

Вихователь ДНЗ №13 Ліхачова О.В.

Джерело: 

посібники

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі