Користувацький вхід

Презентація лекції з дисципліни: «Медсестринство в інфектології» тема: «Менінгококова інфекція»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Менінгококова інфекція у вигляді спорадичних випадків або невеликих епідемічних спалахів реєструється в усіх країнах світу. Найвищою захворюваність залишається на Африканському континенті, який у довідках ВООЗ у 70-80-ті роки фігурував як “менінгококовий пояс”. У 80% випадків бактеріальний менінгіт має менінгококову етіологію.

На МІ хворіють переважно діти і молоді люди. Високий ступінь контагіозності сприяє виникненню епідемій, а наслідком цього є величезні економічні затрати.
Генералізовані форми МІ перебігають важко, з високою летальністю. Летальність від МІ склала 9,6%, а від менінгококцемії – 20,1%. Отже, актуальність МІ визначається широким розповсюдженням, ураженням всіх вікових груп населення, тяжким перебігом, розвитком невідкладних станів, що ведуть до інвалідності, а в ряді випадків до летальності. Своєчасна рання діагностика та адекватна терапія сприяє повному одужанню та відновленню працездатності. Знання ранньої діагностики і тактики ведення хворого на догоспітальному етапі необхідні медичній сестрі.

Автор: 

Давиденко Валентина Петрівна
викладач вищої категорії інфекційно-неврологічної ЦМК
викладач-методист, ВНЗ Київський міський медичний коледж

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі