Користувацький вхід

Памятка "Буревій"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

ЗАПОБІГТИ ! ВРЯТУВАТИ !

ДОПОМОГТИ !

Буревій!

Ураганний вітер, шквал, буря – це вітер силою до 12 балів за шкалою Бофорта зі швидкістю більше 25 м/с. Буває на більшості території України майже щорічно, частіше у степовій зоні, на Донбасі, в Криму і Карпатах.
Зараз є можливість зафіксувати час виникнення урагану, бурі і вказати можливий напрямок їх переміщення, ймовірну потужність і час підходу до певного району. Ось чому в зоні урагану, шквалі, бурі треба провести попереджувальні роботи, а після стихійного лиха зусилля спрямувати на ліквідацію наслідків.
Гідрометеослужба попереджає про наближення урагану, бурі адміністративні органи областей, районів, органів управління ЦЗ, сільськогосподарські, лісогосподарські і промислові об`єкти. Місцеві органи повинні повідомити населення, а керівники, власники підприємств і органи управління ЦЗ – працюючих і привести в готовність формування ЦЗ для ліквідації наслідків стихійного лиха.

НМЦ ЦЗ та БЖД Миколаївської області
рекомендує:
Населенню, робітникам, службовцям необхідно приступити до проведення запобіжних заходів. Укріпити споруди, будівлі, закрити двері, вікна, горища, прибрати предмети, які можуть травмувати людей, закрити тваринницькі і комірні приміщення, сільськогосподарських тварин перевести у приміщення, а в польових умовах перегнати у яри, долини. Вжити заходи для збереження техніки. Людей направити у захисні укриття.
Руководителям, педагогам и воспитателям школ и детских садов настоятельно рекомендуем не проводить занятий в школах, детских садах, не отправлять детей домой во время бури, не оставлять бесконтрольно. Пик количества чрезвычайных ситуаций в нашей области приходится на февраль-март месяц.
Якщо ви їдете автомобілем – зупинитися, не залишайтеся в ньому, а виходьте і швидко ховайтеся у міцні будівлі або на дні будь-якого заглиблення.
Уникайте різноманітних споруд підвищеного ризику, мостів, естакад, трубопроводів, ліній електропередач, водойм, дерев, потенційно небезпечних промислових об`єктів.
Під час урагану, бурі небезпечними є розірвані електропроводи, уламки шиферу, черепиці, покрівельного заліза, тому потрібно якнайдалі відійти від небезпечних місць.
При виході з будинку слід бути обережним: остерігатися обірваних дротів від ліній електропередач, радіо, частин конструкцій та предметів, що нависають на будівлях, розбитого скла.
Не можна виходити на вулицю відразу після бурі, тому що через кілька хвилин шквал вітру може відновитися.

Бережіть своє життя !

Викладач обласних курсів
підвищення кваліфікації
керівних кадрів
Миколаївської області Ю.Ф.Литвиненко

Автор: 

Викладач обласних курсів
підвищення кваліфікації
керівних кадрів
Миколаївської області Ю.Ф.Литвиненко

Джерело: 

-

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі