Користувацький вхід

Лекція з Медсестринства в хірургії "Догляд за хворими з захворюваннями та ушкодженнями органів черевної порожнини"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Хірургічна патологія органів черевної порожнини (запальні процеси, грижі, природжена патологія, пухлини, травматичні ушкодження) складає 67% всіх захворювань.
Необхідність швидко, а часто негайно, поставити діагноз, надати необхідну допомогу, транспортувати по призначенню, обстежити пацієнта, підготувати до операції хворого та всього необхідного до неї – вимагає від медичної сестри компетентності, клінічного мислення, швидкої реакції.
Післяопераційна летальність складає 10–20% (при перитоніті), 6–10% при кишковій непрохідності, гострому холециститі.
Травма живота у загальній структурі трам займає 9–10%. У 18% таке пошкодження поєднується з травмою грудної клітки, черепа, кінцівок.
Важливе значення в своєчасній діагностиці та лікуванні гострих захворювань та ушкоджень органів черевної порожнини займає медсестринське спостереження та догляд за хворим, своєчасне сповіщення про зміни стану хворого лікаря, попередити ускладнення.
Тяжке протікання захворювань органів черевної порожнини вимагає особливо дотримуватись правила етики та деонтології при догляді за хворим та при спілкування з рідними.
Знання цієї патології зменшує летальність, інвалідизації та перебування в стаціонарі, призводить до швидкого відновлення працездатності.

Автор: 

Соломко Тетяна Миколаївна, викладач вищої категорії хірургічної ЦМК, викладач-методист, ЗФПО "КММФК"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі