Користувацький вхід

«Урожай» на Київщині: столичні аудитори забезпечили відшкодування втрат майже на 18 млн грн та попередили незаконних витрат на 92,1 млн грн

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.



За січень-червень 2022 року фахівці апарату Північного офісу Держаудитслужби забезпечили усунення втрат фінансових і матеріальних ресурсів майже на 18 млн гривень.
За результатами проведених заходів керівниками підприємств, установ, організацій та органів влади прийнято 8 управлінських рішень.
Матеріали 15 контрольних заходів передано до правоохоронних органів для відповідного реагування. Розпочато 5 досудових розслідувань.
– В одному випадку до установи, де виявлено бюджетні правопорушення, застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, а також попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства на 2 об’єктах – на загальну суму 2,7 млн гривень, – розповів начальник Північного офісу Держаудитслужби Олександр Карабанов.
За недотримання законодавства 1 посадову особу притягнуто до дисциплінарної відповідальності, 15 – до адміністративної (13 – за статтею 164-2 КУпАП, 2 – за статтею 164-14 КУпАП), а також пред’явлено позов до суду.
Окрім того, за результатами проведення аудитів досягнуто економічного ефекту на загальну суму 37,3 млн гривень.
Проведеними моніторингами попереджено витрати коштів за процедурами закупівель, здійсненими з порушеннями законодавства, на загальну суму – 92,1 млн грн, з яких відмінено торгів за 1 процедурою загальною очікуваною вартістю 62,9 млн грн та забезпечено розірвання 8 договорів на загальну суму 29,1 млн гривень.

Автор: 

Валентин Ковальський

Джерело: 

Північний офіс Держаудитслужби

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі