Користувацький вхід

Останні публікації

Конкурс на тему «Історія повсякдення у шкільному курсі історії України та всесвітньої історії»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Тема конкурсу — «Історія повсякдення у шкільному курсі історії України та всесвітньої історії»

На вшанування пам’яті відомого українського історика, ученого-архівіста, першого головного редактора газети «Історія України» Валерія Миколайовича Волковинського, який пішов із життя 28 червня 2006 року

У сучасній історичній науці дедалі актуальнішим стає дослідження історії повсякдення — напряму, що науково сформувався у другій половині ХХ ст. У межах цього напряму ведуться дослідження умов життя, праці та відпочинку, а саме — побуту, умов проживання, раціону та системи харчування, способів лікування, соціальної адаптації переважної більшості населення («пересічних людей»).

Історія повсякдення є історією тих, без кого не могло бути жодних подій, але хто для істориків залишився переважно «безіменним» і «мовчазним». Тому у нашому новому конкурсі пропонуємо вам, шановні колеги, звернутися до історії повсякденного життя народу.

Чекаємо на ваші плани-конспекти уроків з курсів історії України та всесвітньої історії, розробки факультативних і позакласних заходів, науково-методичні матеріали, наукові статті, що висвітлюють багатоаспектність повсякденного життя народу.

Заявки на участь у конкурсі приймаються до 1 квітня 2013 року.

Роботи надсилайте на адресу: 01014, м. Київ, вул. Тимірязєвська, 2,

видавництво «Шкільний світ», редакція газети «Історія України», на конкурс пам’яті В. М. Волковинського.

До матеріалів просимо додати анкету учасника конкурсу, в якій потрібно зазначити: прізвище, ім’я, по батькові, місце роботи, посаду, домашню адресу та контактний телефон.

E-mail: history@1veresnya.com.ua

Автор: 

Шкільний світ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі