Користувацький вхід

Урок 2 Якою повинна бути справжня людина. Б. Лепкий «Мишка (Казка для дітей: для малих і великих)», Урок 3 Ліна Костенко”Чайка на крижині”,”Крила”, Урок 4 Чарівник молодих сердець. Інтимна лірика В. М. Сосюри

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


5

Урок 2 Якою повинна бути справжня людина. Б. Лепкий «Мишка (Казка для дітей: для малих і великих)»
Мета: виразно, вдумливо читати оповідання, переказувати його зміст, виділяти головну думку, уміти знаходити та коментувати реальне та уявне у творі; характеризувати образ мишки та її сусідів – людей, їхній внутрішній світ; розкрити трагічну і комічну ситуації, їхню роль у втіленні головної думки притчової моралі; висловлювати власні роздуми про щастя людини, про істинні та фальшиві цінності, про вибір власної життєвої позиції, проводити аналогії із сучасним життям; виховувати стійкі життєві позиції, що відповідають загальнолюдським морально-етичним нормам.
Тип уроку: комбінований, урок-дослідження.
Методи, прийоми: бесіда, інсценізація, проблемний виклад, технології «Мікрофон», «Перехрестя думок», «Незакінчене речення», «метод ПРЕС», складання «кристалу» «Смисл життя героїв», робота в групах.
Обладнання: портрет Б. Лепкого, таблиця «Трагічне і комічне у творі», Д. Кабалевський «Щастя», живопис: А. Коцка «Казка».

Урок 3 Ліна Костенко”Чайка на крижині”,”Крила”
Мета: ознайомити семикласників із життєвим шляхом Л.Костенко, зацікавити дітей її творчістю, дати поняття значення терміна диптих,
розвивати вміння визначати провідну думку твору, розшифровувати
й коментувати метафоричний підтекст образів; удосконалювати навички виразного читання та аналізу ліричних творів; виховувати
прагнення до духовного багатства, самовдосконалення.
Тип уроку: урок вивчення нового матеріалу
Методи, прийоми й форми роботи: розповідь учителя, виразне читання, випереджувальні завдання, гронування, метод «Мікрофона», робота в групах.
Обладнання: портрет Л.Костенко, збірки творів, ілюстрації до по-
вісті М.Трублаїні ”Крила рожевої чайки”.

Урок 4 Чарівник молодих сердець. Інтимна лірика В. М. Сосюри
Мета: розкрити внутрішній світ ліричного героя інтимної лірики В.Сосюри; передати через художнє слово поета чистоту й чарівність почуттів, ніжність кохання, з’ясувати, як доля поета пов’язана з містом Полтавою, що спільне і відмінне в ліриці В.Сосюри та С.Єсеніна; розвивати навики виразного читання, виховувати в учнів потяг до краси людських стосунків, бережне ставлення до інтимних почуттів людини.
Тип уроку: застосування набутих знань і формування вмінь.
Обладнання: грамзапис пісень на вірші поета, портрет В.М.Сосюри, фотографії поета

Автор: 

Мазепа Любов Григорівна, учитель української мови та літератури Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі