Користувацький вхід

Репортаж із Всеукраїнської науково-практичної конференції «Мультидисциплінарний підхід як методологічна основа інклюзивного навчання»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.



Уже стало традицією у працівників психологічної служби системи освіти України щороку збиратися в одній із областей нашої країни, щоб обговорити актуальні проблеми своєї галузі.

20—21 листопада 2012 року працівників психологічної служби системи освіти України гостинно зустрічали у Дніпропетровській області. Цього разу господарі заходу запропонували для обговорення надзвичайно актуальну не лише для освіти, а й для всього українського загалу проблему: впровадження інклюзивної освіти. Дніпропетровська область вибрана була для проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції «Мультидисциплінарний підхід як методологічна основа інклюзивного навчання» не випадково: в області накопичений значний досвід створення умов для такого навчання дітей з особливими потребами.

Учасники конференції змогли познайомитися з досвідом упровадження інклюзивної освіти у м. Кривий Ріг, м. Дніпродзержинськ, м. Орджонікідзе, Нікопольського та Самарського районів м. Дніпропетровська, відвідати центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Перлина Придніпров’я», ресурсний центр інклюзивної освіти, спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат № 2 тощо.

Редакція газет «Психолог» видавництва «Шкільний світ» підготувала до конференції спецвипуски газет «Психолог», «Соціальний педагог», «Психолог дошкілля» та «Дефектолог» про діяльність Дніпропетровського обласного методичного психолого-медико педагогічного центру та методичні наробки працівників психологічної служби області із впровадження інклюзивної освіти. Номери спецвипусків були презентовані учасникам конференції головним редактором газети «Психолог», заслуженим працівником освіти України Тетяною Шаповал та керівником проекту «Соціальний педагог» Валентиною Снігульською.

Слід відзначити, що побачене глибоко вразило всіх учасників заходу, бо переконливо свідчило: у Дніпропетровській області приділяється велика увага створенню гідних умов для запровадження інклюзивної освіти. Проте захід не відбувся б без фінансової підтримки обласної державної адміністрації (голова Олександр Вілкул) та методичної підтримки Українського науково-методичного центру практичної психології і соціального роботи і відділу інклюзивної освіти міністерства освіти і науки, молоді і спорту України.

Автор: 

Шкільний світ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі