Користувацький вхід

Читайте у номерах березня. Анонс журналу «Директор школи. Шкільний світ» та газети «Директор школи»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.



Журнал «Директор школи. Шкільний світ» № 3, лютий 2013 року

Стимулювання праці педагогічних працівників
Роман Пастушенко
, завідувач кабінету розвитку освіти і виховання Львівського ОІППО.
На сьогоднішній день у світовій практиці заробітну плату працівникам платять або за безпосередньо виконаний обсяг роботи, або відповідно до затраченого на роботу часу (погодинна оплата). Педагогічним працівникам платять сталу місячну зарплату. Багато в чому збережені радянські підходи до оплати праці вчителів. Про недоліки такої системи оплати та про інші проблеми, пов’язані з цим питанням, розповідається встатті.

Контроль навчально-виховного процесу
Тетяна Джеріх,
заступник директора Великоновосілківської гімназії, Донецька обл.
Здійснювати контроль — не означаєлише виявляти недоліки, констатувати й оприлюднювати стан справ у навчальному закладі. Навпаки, нині, коли йде інтенсивна перебудова життя суспільства, необхідно активно впливати на навчально-виховний процес, виявляти паростки нового в життєдіяльності шкільного колективу, перебудовувати роботу школи.
Про те, як ефективно провести контроль у навчальному закладі, читайте в статті.

Ефективність організації індивідуальної педагогічної підтримки учня тьютором
Олена Рогальова,
заступник директора з НВР Прилуцької гімназії № 1, Чернігівська обл.;
Світлана Чернякова, завідувач міським методичним центром управління освіти Прилуцької міської ради.

Основним результатом успішної підготовки компетентнихвипускниківє те, що вонистають самостійними ініціаторами свого освітнього руху, авторами власного шляху, який вони вибудовують у широкій освітній реальності.
Автори розповідають про досвід створення для кожного учня індивідуальної освітньої траєкторії, про запровадження в навчальному закладі системиіндивідуальної педагогічної підтримки учнів педагогом-організатором (тьютором), проведення самооцінювання з цієї тематики.

Тьютор — нова педагогічна позиція в освітньому процесі
Олена Гриценко,
заступник директора з виховної роботи Прилуцької гімназії № 1 імені Георгія Вороного, Прилуцької міської ради Чернігівської обл.
До вашої уваги пропонується опис і результати запровадженої в Прилуцькій гімназії № 1 імені Георгія Вороного дослідно-експериментальної роботи з проблеми «Тьютор — нова педагогічна позиція в освітньому процесі навчального закладу».

Газета «Директор школи» № 5, 6

Упровадження інноваційних проектів із прав людини у виховний процес сучасного навчального закладу
Тетяна Кожевнікова,
заступник директора з виховної роботи Прилуцької гімназії № 5, Чернігівська обл.
Забезпечення прав людини за міжнародними стандартами є проявом високої правової культури держави та сучасної освіти. Тому впровадження у виховний процес сучасних інноваційних проектів із прав людини є вимогою часу.
У статті йде мова про реалізацію в навчальному закладі інноваційних проектів «Школа — територія прав людини» Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» та  «Шкільний міліціонер».

Дитина в агресивному медіасередовищі, або Як захистити дитину від негативного впливу медіа
Ольга Петрунько
, завідувач кафедри психології, професор кафедри психології Педагогічного інституту Київського університету імені Бориса Грінченка; провідний науковий співробітник лабораторії соціально-психологічних технологій, м. Київ
Нині є підстави вважати, що медіа формує образ світу, формує (чи змінює наявні) системи суб’єктивних ставлень до світу і його дійових осіб, категоріальну структуру індивідуальної й колективної свідомості. Як носій інформації воно «фабрикує». соціальну реальність. Особливо чутливими до медійного дискурсу і штучної медіатизації свідомості є діти. Часто медіа постає як медіасоціалізація, або соціалізація з медіа замість соціалізації з дорослими.
Автор висвітлює основні проблеми нерегламентованого споживання медіа, його вплив на здоров’я, самопочуття, когнітивний розвиток і поведінку дітей, аналізує наслідки медіавпливу на індивідуально-особистісному рівні їхньої соціалізації.

Громадське виховання в контексті сучасних глобалізаційних процесів
Наталія Панькова,
директор Білозерської ЗОШ І—ІІІ ступенів № 3 Білозерської районної ради Херсонської області.
У статті розглядаються проблеми впровадження морально-етичних норм виховання учнівської молодіна сучасному етапі розвитку суспільства, аспекти роботи загальноосвітнього навчального закладу з питань громадянського виховання.


Редакційна передплата

До 5 лютого 2013 року включно Ви маєте можливість оформити передплату на 10 місяців (з березня по грудень 2013 р.) зі знижкою від вартості передплати за «Каталогом видань України на 2013 рік». Детальніше...

Видання (комплекти) / Періодичність

 

Індекс

Вартість передплати, грн.

№ сторінки у каталозі ДП «Преса»

1 місяць

3 місяці

6 місяців

12 місяців

На 2013 Рік На 2 півріччя 2013

Директор школи

газ. «Директор школи» / 2 рази на місяць

40691

31,05

93,15

186,30

372,60

30  

пільгова передплата на 6 і 12 місяців

22060

 –

 –

158,66

317,32

30  

журн. «Директор школи. Шкільний світ» / раз на місяць

95538

35,43

106,29

212,58

425,16

109  

Передплатити видання «Шкільного cвіту» на наступний місяць можна в кожному поштовому вiддiленнi за Каталогом видань України:

  • до 5 числа поточного мiсяця у сiльських вiддiленнях;
  • до 10 числа поточного мiсяця у районних вiддiленнях;
  • до 15 числа поточного мiсяця в обласних центрах.

Якщо ж Ви не встигли з передплатою на наступний мiсяць, то можете оформити передплату через представникiв видавництва «Шкiльний cвiт» у Вашiй областi до 20 числа поточного мiсяця.

Також оформити передплату на наші видання можна через: 

Автор: 

Шкільний світ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі