Користувацький вхід

Нариси з історії пам’яток культури Західної Європи ХVІ – першої половини ХVІІ ст., обов’язкових для розпізнавання абітурієнтами

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Згідно з чинною програмою зовнішнього незалежного оцінювання з всесвітньої історії, затвердженою наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України 12 грудня 2011 р. №1421, яка передбачає перевірку сформованих в учнів знань про основні політичні, соціально-економічні, культурні події, явища та процеси минулого, абітурієнт повинен знати та вміти розпізнавати, зокрема, найвідоміші твори митців Високого Відродження та доби бароко. В розділі «Тема 18. Культура Західної Європи ХVІ – першої половини ХVІІ ст.» зазначеної програми конкретизовано, які саме твори обов’язкові для розпізнавання: «Джоконда», «Таємна вечеря», «П’єта», «Страшний суд», «Сікстинська мадонна», «Афінська школа», «Сільське весілля», «Повернення блудного сина», «Портрет інфанти Маргарити».
У більшості методичних рекомендацій щодо підготовки учнів до ЗНО основним, найповнішим джерелом цієї підготовки зазначаються чинні підручники. У зв’язку з цим, важливо наголосити, що лише для 8 класу, в якому вивчається тема «Культура Західної Європи ХVІ – першої половини ХVІІ ст.», існує чотири підручники, рекомендовані для використання в навчальному процесі Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. Очевидно, що більшість учнів не навчаються одразу по декількох підручниках з одного предмета, тому і відчувають певні складності у процесі підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання. Отже, подані нижче нариси можуть допомогти систематизувати візуальний ряд матеріалу по темі.

Автор: 

Орішак Людмила Леонідівна, вчитель історії гімназії №290

Джерело: 

Всесвітня історія. Новий час (ХV-ХVІІІ ст.). 8 клас: Підручник для загальноосвіт. навч. закл. / Х.: Ранок, НТ, 2008. – С. 83-88.
Закович М. Культурологія: українська та зарубіжна культура: Навч. посіб. / За ред. М. Заковича. – К., 2007. – 567 с.
История культуры стран Западной Европы в эпоху Возрождения / Под ред. Л.М. Брагиной. – М.: Высшая школа, 1999. – 479 с.
Тюрменко І.І. Культурологія: теорія та історія культури. Навч. посібник. – К., Центр учбової літератури, 2010. – С.194-228.
uk.wikipedia.org/wiki

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі