Користувацький вхід

Інформаційний проект "Турбота про наші водні ресурси є справою кожного"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Проблеми водних ресурсів повинні турбувати всіх нас. Ми не повинні бути байдужими і не збиткуватися над природою, повинні берегти і примножувати її багатства і пам'ятати пророче слово В.Скуратівського: "Не зміліють джерела України, якщо ми не зміліємо душею".
Як можуть люди жити щасливим та здоровим життям? Відповідь проста - потрібно очистити воду, яка складає до 70% нашого тіла. Втрата 50% води з тіла, ми вже не можемо підтримувати життя. Завдячуючи воді, яка переноситься кров'ю та внутрішніми речовинами організму, ми існуємо. З фізичної точки зору людина - це вода.
За останні десятиліття вода втратила нашу повагу. Вона вже не предмет людського поклоніння та захисту, вода стала продуктом споживання, який ми грубо зневажаємо та безсоромно забули, хоча дві третини земної поверхні вкриті водою. Вода - це наша культура і наше життя.
Свята вода є серцем багатьох релігій, вона використовується в різних обрядах та церемоніях. З давніх - давен вода, як і інші природні стихії, була об'єктом поклоніння наших пращурів. Літописи згадують про поклоніння джерелам, струмкам. У містах і селах зберігаються святі криниці з цілющою водою, які й досі користуються великою славою серед людей.
У кожному регіоні світу своє ставлення до води, проте кожний визнає її цінність і місце по-своєму.
Кожен із нас повинен дбайливо ставитись до природи, раціонально використовувати водні ресурси нашої Сумщини. Це не лише покращить екологічну ситуацію, але й створить прекрасний настрій, принесе величезне моральне задоволення, викличе почуття поваги до себе та інших.
Посадити деревце, розчистити джерельце - ось завдання кожної людини ще з дитинства. Пригадаймо як говорив про це М.Рильський:
«Щоб росли ми, щоб цвіли ми,
Щоб садами ще й рясними
Цвів навколо вільний світ.»

Автор: 

Гонор Олена Григорівна, вчитель хімії та основ здоров’я, педагог-тренер з методики викладання предмету «Основи здоров’я» на засадах розвитку життєвих навичок
КУ Сумська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 19 ім. М.С. Нестеровського
м. Суми, Сумської обл.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі