Користувацький вхід

Збірник матеріалів засідання районної школи молодого педагога-організатора "Організація роботи молодого педагога-організатора на початку діяльності"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Педагог-організатор по роботі з дитячими об’єднаннями та організаціями здійснює зв'язок, взаємодію педагогічного колективу з дитячими та юнацькими організаціями в школі, сприяє розвитку у школярів навичок самоврядування, утвердженню в дитячих колективах принципів демократії, гуманізму, пріоритетності загальнолюдських цінностей.
Педагог-організатор по роботі з дитячими об’єднаннями та організаціями спільно з педагогічним колективом, батьками, зацікавленими організаціями та відомствами координує діяльність ДГО у школі та поза нею, надає допомогу в організації їхньої роботи. Планування виховної роботи – це процес моделювання діяльності педагога-організатора на певний період часу, коли він створює модель своєї діяльності: змістовну, організаційну, структурну. Він є одним із етапів управління процесом формування особистості та учнівського колективу, упорядковує педагогічну діяльність, забезпечує виконання таких вимог до педагогічного процесу, як планомірність, системність, керованість і наступність результатів. У загальному уявленні план – це документ, який вказує змістовні орієнтири діяльності і визначає їх порядок, обсяг і тимчасові границі. Чітке, перспективне й оперативне планування забезпечує високу ефективність виховної роботи, дозволяючи визначити найсуттєвіші напрямки діяльності, зосередити увагу на головному.
Саме тому метою першого засідання районної школи молодого педагога-організатора став аналіз нормативно-правового забезпечення роботи педагога-організатора; ознайомлення молодих педагогів-організаторів з посадовими обов’язками та правилами ведення робочої папки педагога-організатора; окреслення основних видів планування (річне, семестрове, щоденне); з’ясування особливостей організації самоосвітньої діяльності педагога-організатора.
У роботі районної школи молодого педагога-організатора взяли участь методист районного методичного кабінету та молоді педагоги-організатори шкіл району.

Зміст:
Літвинчук О. С. Нормативно-правове забезпечення роботи педагога-організатора.
Редька О. А. Посадові обов’язки педагога-організатора.
Літвинчук О. С. Робоча папка педагога-організатора.
Ольшанська Ю. В., Чериця І. О. Планування роботи педагога-організатора (річне, семестрове, щоденне).
Консевич Л. В. Організація самоосвітньої діяльності педагога-організатора.
Додаток 1. План індивідуального розвитку педагога-організатора.
Додаток 2. Перспективний план індивідуального розвитку педагога-організатора.

Автор: 

Консевич Людмила Василівна, педагог-організатор Великомежиріцького НВК «Школа І ступеня-гімназія»;
Літвинчук Олег Сергійович, методист Корецького районного методичного кабінету;
Редька Оксана Анатоліївна, педагог-організатор Копитівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст.- ДНЗ»;
Ольшанська Юлія Володимирівна, педагог-організатор Головницької ЗШ І-ІІІ ст.;
Чериця Ірина Олегівна, педагог-організатор Корецької ЗШ І-ІІІ ст. № 3.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі