Користувацький вхід

Головні ліки дитини - це чисте повітря, чиста вода, фізичні вправи.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Здоров’я в усі часи вважалося найвищою цінністю, що є важливою складовою активного творчого життя, радості та благополуччя людини. Без нього життя не може бути повноцінним і щасливим.
Здорова дитина - запорука здорової нації. Усі ми хочемо бачити дитину розумною, сильною, здоровою. Тільки здорова, всебічно розвинена, освічена людина здатна бути справжнім творцем власної долі і долі своєї країни. Тому, неслід розраховувати на те, що можна залишитися здоровим, зовсім не докладаючи до цього ніяких зусиль.
Для здоров’я потрібні чотири умови: фізичні навантаження, повноцінне харчування, загартування та час і вміння відпочивати. Однією із головних умов є чисте повітря. Безумовно, важливим чинником зміцнення здоров’я є гарний настрій та позитивні емоції. Дотримуючись саме цих умов, потрібно проводити уроки фізичного виховання у загальноосвітніх закладах.
Перед тим, як розпочати урок, вчитель повинен поцікавитися самопочуттям дітей, щоб не трапилося нещасних випадків. Фізичне навантаження повинно збільшуватися поступово, від легших до складніших вправ. Після комплексу вправ завжди повинен буті відпочинок. Протягом всього уроку потрібно підтримувати гарній настрій учнів, заряджаючи їх позитивними емоціями. Наприклад, розповідаючи смішні історії, цікаві факти та давати корисні поради стосовно зміцнення здоров’я.
Корисними є вправи та ігри на чистому повітрі. Тому, восени та весною, коли тепло, уроки фізичної культури слід проводити на вулиці, на спеціально оснащених спортивних майданчиках.
Звичайно, для учнів цікавіше, коли на уроці вони виконуюсь не просто якісь фізичні вправи, а граються. Доведено, що дітям більше подобаються командні ігри, де присутній дух суперництва, адже кожна людина має жагу до перемоги.
Тому, можна звичайний урок фізичної культури перетворити на цікаву гру, особливо, якщо ця гра буде проводитися на чистому повітрі, яке дуже корисне для зміцнення здоров’я.

Автор: 

Ліщук Андрій Васильович

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі