Користувацький вхід

Розробка уроку та презентації «Розв'язування квадратних нерівностей»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Даний урок - це урок-презентація, який розвиває зацікавленість учнів предметом, розвиває абстрактне, логічне та творче мислення, спонукає до розвитку особистості та надає міцні знання по наведеній темі.
Зміст:
Після оголошення девізу, теми та мети уроку починається повторення властивостей функції: по готовому малюнку учні знаходять проміжки зростання та спадання, проміжки знакосталості функції, нулі функції, тощо.
Логічним продовженням уроку є повторення розв'язування квадратних нерівностей графічним способом: розглядаються різноманітні нерівності для яких відповідна квадратична функція має два нулі функції, один нуль функції, або жодного. Кожний випадок супроводжується окремим слайдом з наголошенням на важливих моментах розв'язувань нерівностей, обговорюються моменти, про які учні часто забувають. У кожному випадку особлива увага приділяється обговоренню підсумків.
На наступному кроці уроку вчитель, разом з учнями, повторює алгоритм розв'язування квадратних нерівностей методом інтервалів, а також - як цей метод розповсюджується на найбільш складні нерівності.
Учень, з поясненням кожного кроку, розв'язує на дошці одну з таких нерівностей, правильність кожної дії перевіряється на слайді.
Наступним етапом уроку є проведення самостійної роботи, яка складається з двох нерівностей: стандартна, та нерівність, що вимагає творчого підходу, оскільки ускладнена дробом. Також, у разі наявності вільного часу, учням пропонується ще декілька нерівностей на їх вибір.
Після самостійної роботи зошити здаються на перевірку вчителю.
Підсумовуючі урок, вчитель задає такі запитання, які змушують учнів правдиво та самокритично оцінити власні знання.

Автор: 

Яйцева Лариса Федорівна, вчитель Одеської загальноосвітньої школи №12 I – III ступенів Одеської міської ради Одеської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі