Користувацький вхід

Формування критичного мислення школярів на уроках географії. Використання сенканів

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0


Анотація досвіду роботи «Формування критичного мислення школярів на уроках географії. Використання сенканів»

У роботі подано матеріали про використання педагогічної технології формування критичного мислення школярів на уроках географії, детально розкритий зміст роботи широкого використання сенканів на уроках та в позаурочних заняттях з географії.

В методичному посібнику наявні найважливіші характеристики послідовного проходження трьох стадій формування та розвитку критичного мислення, властивих одночасно і процесу пізнання: виклик, осмислення, рефлексія. Визначено завдання кожного етапу навчання, а також представлено й обґрунтовано основні методи, які забезпечують ефективність формування мислення високого рівня. Здійснений опис основних педагогічних прийомів і форм роботи зі школярами, які сприяють розвитку творчого потенціалу, інтелектуальних можливостей дитини, успішній соціалізації учня та його адаптації в мінливих соціально-економічних, вихованню якостей креативної, критично мислячої особистості.

Упровадження досвіду спрямоване на формування освіченої, інтелектуально розвиненої особистості.

Практична реалізація досвіду засвідчила не лише підвищення рівня успішності школярів, але й підвищила їх здатність давати адекватну оцінку реаліям життя.

Посібник рекомендовано для використання вчителям географії, екології, які прагнуть модернізувати навчальний процес, привести його у відповідність до сучасних вимог в умовах зростаючого обсягу інформації, темпів життя, інтенсифікації глобалізаційних процесів.

Автор: 

Вчитель географії Музичко Галина Миколаївна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі