Користувацький вхід

ЕКОЛОГІЧНЕ ВИХОВАННЯ СТУДЕНТІВ НА ЗАНЯТТЯХ БІОЛОГІЇ ТА В ПОЗААУДИТОРНИЙ ЧАС

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Сьогодні проблема «суспільство — природа» перебуває у центрі уваги світової науки. Для вчених розпочався період поглибленого вивчення причин проявів екологічної кризи, пошуків можливостей і шляхів виходу з неї, розроблення суспільно-політичних заходів охорони довкілля, відновлення навколишнього природного середовища. У зв'язку з цим гостро постає проблема всебічної екологічної освіти і виховання.
Екологічне виховання студентів на заняттях біології та в позааудиторний час являється одним із головних аспектів моєї педагогічної діяльності.
Починаючи з молодших курсів, майбутні спеціалісти ознайомлюються з елементами наукових досліджень, здобуваючи навички самостійної роботи з поглибленого вивчення певних дисциплін. Під керівництвом викладачів, студенти в позааудиторний час готують доповіді, які обговорюються на засіданнях гуртків, заслуховується інформація про хід роботи гуртківців над окремими темами. На підставі цих матеріалів виконуються наукові роботи, які одержують визнання на студентських конференціях.
На коледжевих конференціях були представлені студентські наукові роботи біологічного гуртка:«Природоохоронні об’єкти Ковельщини», «Задибський заказник», «Заказник Нечимне».
Творча діяльність студентів у біологічному гуртку розвиває у студентів інтерес, захоплює їх, дає змогу ознайомитись з різними галузями біологічної науки. В основі роботи гуртка закладено творчий пошук, дослідну роботу та екологічне виховання. Студентами створені альбоми «Рослини Волині занесені до Червоної книги України», «Тварини Волині занесені до Червоної книги України», «Природоохоронні об’єкти Волині».

Автор: 

Наконечна Світлана Василівна, викладач біології Ковельського медичного коледжу

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі