Користувацький вхід

Екологічне виховання в школі

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Екологічна освіта молоді - важлива складова загальної освіти й надзвичайно важливий чинник розвитку гуманістичного суспільства. Екологічне виховання потрібно починати не в космічних масштабах, а прямо біля свого будинку, на своїй вулиці. Тільки усвідомлюючи особисті можливості, навчившись вирішувати найближчі екологічні проблеми, дитина зуміє замислитись над долею Всесвіту.
Екологічне виховання в школі повинне стати неперервним процесом для дітей 6-17 років, що ґрунтується на безпосередній взаємодії з навколишнім середовищем. Екологічне виховання в школі побудоване так, що дитина в будь - який момент ( в будь-якому класі) може підключитись до екологічної роботи. Кожна дитина може вибрати напрямок своєї діяльності в рамках плану роботи екологічного гуртка , що працює в навчальному закладі.
Метою екологічного виховання в школі повинне бути не намагання збагатити дитину певними знаннями про природу, а підвести її до глибокого розуміння довкілля, розбудити в ній бажання жити в гармонії із зовнішнім світом, у відповідності із його законами, сформувати такий світогляд, що визначає святість усього живого світу.

Автор: 

Неплях Інна Іванівна, учитель біології, хімії, екології, Заслужений вчитель України Шевченківської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі