Користувацький вхід

Логопедичне заняття з розвитку комунікативних здібностей дітей дошкільного віку

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Педагоги дошкільних закладів знаходяться в постійному пошуку шляхів оновлення і вдосконалення педагогічного процесу. Одним з видів інноваційних здоров’язбережувальних технологій є піскотерапія. Піскотерапія – це ефективний метод розвитку мовлення дітей дошкільного віку, це ігри для розвитку тактильно-кінестетичної чутливості, дрібної моторики рук та творчого потенціалу дошкільнят.
Досить прості і цікаві для малюків ігри з піском мають колосальне значення для розвитку дитячої психіки. Взаємодія з піском стабілізує емоційний стан, навчає малюка прислухатися до себе, проговорювати свої відчуття, що сприяє розвитку мовлення, довільної уваги і пам'яті.
Будуючи казку на піску, дитина здобуває життєвий досвід, учиться знаходити вихід із ситуацій, що склалися, вчиться взаємодіяти з однолітками. Я активно використовуюю в роботі з дітьми технологію «Піскотерапія», адже, пісок — це дійсно унікальний природній матеріал, а дана технологія має на меті творче самовираження та всебічний розвиток дитини.

Автор: 

Аматьєва Юлія Вікторівна, вчитель-логопед ДНЗ №9 «Тополька»

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі