Користувацький вхід

Навчаємо грі. Використання ігрових ситуацій у процесі навчання у початковій школі

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

І. Вступ
Якщо ми хочемо, щоб дитина щось
засвоїла, то потрібно це втілити
в діяльність самої дитини
Венгер

Одним із видів інноваційних технологій є ігрові технології. Використання ігрових технологій на уроках у початковій школі відповідає самим природним потребам дитини, адже за своєю природою гра – це найвластивіша форма життєдіяльності дітей.
За самим своїм змістом життя дітей орієнтоване на перетворення у доросле життя. Діти схильні навіть стихійно організовувати своє життя за дорослими законами, і цю схильність потрібно використовувати. У дитячому віці саме в грі відбувається вільний розвиток функцій та потенцій особистості. У грі за власними правилами діти відчувають себе дійсно вільними і усвідомлюють власне життя як свій вибір. Можна говорити і про те, що гра є специфічною формою прояву активності та саморозвитку дитини. «Приведені в дію функції, - підкреслює Д. М. Узнадзе, - і примушують дитину шукати форму активності, в якій вони можуть проявити себе. Такою формою, в першу чергу, є гра».
Відтак серед сучасних педагогічних технологій перевагу віддають тим, що тією чи іншою мірою містять у собі ігрові елементи навчання.

Автор: 

Савчук Тетяна Панасівна, вчитель початкових класів Полонської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 6

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі