Користувацький вхід

Виховна година «Бути здоровим – це природне прагнення кожної людини»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

ТЕМА :"БУТИ ЗДОРОВИМ - ПРИРОДНЕ ПРАГНЕННЯ КОЖНОЇ ЛЮДИНИ."

МЕТА БЕСІДИ:Ознайомити учнів з пропагандою здорового способу життя;ознайомити з цікавими фактами про здоров'я,і знайти зв'язок з нашим життям;виховувати в учнів бажання і вміння вести здоровий спосіб життя;критично відноситись до своїх вчинків;спонукати учнів до роздумів.

ПЛАН БЕСІДИ

1.Ми за здоровий спосіб життя.
2.Основні чинники,від яких залежить наше здоров'я.
3.Здоровий спосіб життя з власного досвіду.
4.Цікаві факти про здоров'я.
5.Якщо ви хочете бути здоровими - допоможіть собі в цьому.

Здоровий спосіб життя - це міф чи реальність.
Головною метою здорового способу життя є природне збереження здоров'я.Тому,для того щоб розібратися,що ж він собою являє,давайте розглянемо чинники,від яких залежить наше здоров'я.Їх багато,але серед них можна виділити найважливіші такі,як:
1.ХАРЧУВАННЯ.Все надзвичайно просто:" Ми - те що ми їмо."
2.ЕМОЦІЇ.Поки людина молода,вона ,зазвичай,недооцінює вплив емоцій на свій організм.Це груба помилка.Стреси і негативні думки знижують імунітет і часто стають причинами захворювань.
3.СОН.Від того скільки Ви спите,безпосередньо залежить ваше самопочуття.
4.ФІЗИЧНА АКТИВНІСТЬ.Ви регулярно відвідуєте тренування або у вільний час вважаєте за краще полежати на дивані?Цей вибір обов'язково позначиться на стані здоров'я.
5.ПРИРОДНІСТЬ ДОВКІЛЛЯ.Маємо на увазі не тільки чистоту повітря і води , але і натуральність вашої побутової хімії та косметики.
Загалом,якщо ви щось робите,то робіть це усвідомлено.Якщо ви,ставите собі питання : " А чи можна мені ходити в солярій?" І не знаєте відповіді,це не страшно.Ви легко зможете його знайти.Страшно якщо ви не запитаєте себе про це.
Сьогодні я хочу поділитися з вами своїм досвідом і розповісти про те,як розпочинала вести здоровий спосіб життя.Я не люблю категоричність і вважаю,що зміни повинні з'являтися поступово.
Тому,спочатку вирішила зробити декілька кроків назустріч своєму здоров'ю.Але виявилося,що саме ці кроки були найважливішими.
КРОК 1.ВКЛЮЧИ СВІЙ РОЗУМ.
Просто задумайся над своїми діями і про те,як вони впливають на здоров'я.Мильйони людей ,не замислюючись,відкривають дверці холодильника і шукають що-небуть "пожувати",а організм у цей час абсолютно не голодний.
КРОК 2.ПОСТАВ МЕТУ І МАТЕРІАЛІЗУЙ ЇЇ.
Оскільки ви хочете дізнатися,як почати здоровий спосіб життя,значить,ви вже вирішили,що це вам потрібно.Я не знаю,чому ви прийняли таке рішення,але впевнений,що про це ви не пошкодуєте.
До речі,хочу поділитися з вами одним способом,яким можна підтримувати високу мотивацію.Перетворіть досягнення своєї мети на змагання.Досягнете мети-ви чемпіон.
Тепер свою мету ви повинні матеріалізувати-цим ви наблизите її до досягнення.Думаю,було б здорово намалювати яскравий плакат з надписом:"Сьогодні я веду здоровий спосіб життя." і повісити його на видне місце.
Але,повинна зізнатися,плакат я не робила,посоромилась.Я просто зробила запис у своєму щоденнику,і потім поставила галочку,якщо завдання було виконано.
Обов'язково перенесіть свою мету на папір.
КРОК 3.ДІЄТА.
Перше,на що вам слід звернути увагу- це харчування.Прочитайте статтю про основи правільного харчування і починайте діяти.Для мене було найголовнішим утриматися від вечірніх перекусів.Я вирішила обмежити себе п'ятьма прийомами їжі в день,і зробила це таким чином:на холодильник почіпила 5 магнітиків,і після кожної трапези я забирала один магнітик.Допомогло!
КРОК 4.ПОЧНИ РУХ.
Регулярно займайтеся фізкультурою або спортом.Без цього я неуявляю здоровий спосіб життя!Бажано щодня приділяти увагу своїй фізичній формі.Не обов'язково ходити в тренажерний зал,можна займатися і вдома чи на вулиці,головне регулярно.
КРОК 5.НАВЧІТЬСЯ ПРАВІЛЬНО СПАТИ.
Якщо ти не виспався,то ти проспав цілий день.Навчіться дотримуватися режиму-один з перших кроків на зустріч здоровому способу життя.Більшості з нас у будні дні приходиться рано вставати,а лягати пізніше.
Щоб вам було цікавіше слухати і запам'ятовувати,я розповім вам цікаві факти про здоров'я.

1.Фізичні вправи зменшують кількість заліза в крові.
2.Фізична діяльність стимулює роботу кишечнику.
3.Фізичні вправи зменшують ризик захворюваннятна рак.
4. Вправи стимулюють імунну систему.
5.Комплекси спеціальних вправ абсолютно не шкодять суглобам.У астматиків короткочасні можуть призвести до нападів.Проте тривалі вправи,навпаки,зменшують їх кількість.
6.Фізична активність покращує роботу серця і органів дихання.Укріплюючи скелетні м'яз,фізичні вправи запобігають остеропорозу.
7.Регулярні заняття вправами сприяють нормалізації маси тіла., 80 відсотків страждаючих діабетом,знижують кількість холестерину.
Численні дослідження доводять,що фізичні вправи захищають нас від багатьох проблем,що часто зустрічаються із здоров'ям.
Регулярна фізична активність знижує ризик гіпертонії на 8- 10 відсотків.Крім того, вона скорочує вірогідність смерті від інфаркту міокарда протягом дальших 3 років,знижує ризик ангіни,затримує розвиток атеросклерозу,покращує самопочуття.Люди,які ведуть активний спосіб життя значно рідше хворіють,чим пасивні люди.
Заняття фізкультурою допомагають бути активними,працездатними,зберігати інтерес до життя,позитивно впливає на психоемоціональну сферу,роблять людину стрункішою,красивішою.
Якщо ви хочете бути здоровими-допоможіть собі в цьому.

Автор: 

Власюк Наталія Федорівна, вихователь ДПТНЗ «Соснівський професійний ліцей»

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі