Користувацький вхід

Використання проектних технологій в процесі викладання «Агротехнології» «Методи захисту рослин від шкідників, хвороб, бур’янів та їх використання» (методична розробка уроку)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Під час вивчення курсу Агротехнологія виникає ряд проблем, що пов’язані з низькою мотивацією навчальної діяльності, нерівномірністю загальної підготовки учнів. Як зацікавити? Що зробити?
Досвід роботи показує, що в розвитку зацікавленості до предмету, теми не можна покладатися лише на зміст вивченого матеріалу, уникаючи залучення учнів до активної діяльності. Тому на уроках Агротехнології учням пропонується цікаві та важливі проблеми (методом проектування). Метод проектів завжди орієнтується на самостійну діяльність учнів: індивідуальну, парну, групову.
Моє завдання, як викладача полягає в тому, щоб будувати свої уроки на основі потреб кожного учня, максимально забезпечити прояв самостійності, активності. Метод проектів дозволяє розвивати здібності учнів як пошукові та творчі.
Так при вивчені даної теми «Методи захисту рослин від шкідників та хвороб» розроблявся план проектної роботи, обговорювався зміст, способи збору і інформації, створювалися мікрогрупи з урахуванням психологічної сумісності партнерів, творчі здібності.
При виконанні проектів учням були потрібні знання з хімії, сільськогосподарських машин, вміння використовувати Інтернет -ресурси.
Використання рольових проектів у вивчені теми дає можливість учням виконувати певні ролі учасників виробничого процесу. Ступінь творчості більш високий.
Позиція викладача при використанні методу проектів змінюється. Із носія готових знань він перетворюється на організатора пізнавальної діяльності своїх учнів. Змінюється і психологічний клімат у групі на уроці, так як учні виконують різні види самостійної роботи пошукового, дослідницького та творчого характеру.

Автор: 

Довгоброд Любов Василiвна, викладач Гiрницького ПТУ.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі