Користувацький вхід

Театрально-ігрова екскурсія в історико-етнографічному музеї "Здрастуй, музей!"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Екскурсія — це результат двох важливих процесів: її підготовки і проведення. Підготовка екскурсії включає підбір об'єктів, матеріалів та їх вивчення. В процесі підготовки екскурсії виділяють ряд основних етапів.
Визначення мети і теми екскурсії. Мета екскурсії — це те, заради чого показують екскурсантам музейні предмети. Кожна екскурсія повинна також мати свою чітко визначену тему, яка є предметом показу і розповіді. Визначення теми становить короткий, концентрований виклад основного змісту екскурсії. Тема є стержнем, що поєднує всі об'єкти екскурсії в єдине ціле.
Підбір і вивчення різних джерел (музейних, літературних, статистичних, архівних та ін.) покликані визначити наближений обсяг фактичного матеріалу, необхідного для створення контрольного тексту, екскурсії.

Мета екскурсії:
1.В ігровій формі ознайомити дітей з музеєм як установою, що зберігає цінні музейні речі – експонати.
2.Ввести в словник дітей елементарні музейні терміни: екскурсія, експонат, екскурсовод.
3.Через «розповіді» екскурсоводів познайомити дітей з природою рідної землі, окремими сторінками життя людей в минулому, предметами побуту, українською вишиванкою.

Автор: 

Терпелюк Марія Володимирівна, керівник історико-етнографічного музею "Берегиня" Великомежиріцького НВК "Школа І ступеня-гімназія"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі