Користувацький вхід

Матеріали засідання районного клубу керівників шкільних музеїв «Пошук» з теми «Модернізація змісту діяльності шкільних музеїв, його форм та методів, музейних технологій на основі впровадження новітніх досягнень»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Пошук специфічно музейних форм роботи – досить складна проблема, що обумовлена недостатньою підготовкою педагогів до позакласної роботи з учнями, дається взнаки і те, що вона не передбачена навчальними планами педагогічних вузів, де якщо і є спецкурси, то, як правило, вони недооцінюються студентами, вважаються другорядними. При доборі форм і методів роботи, керівник гуртка, учитель перш за все повинен добре знати дітей, їх нахили, інтереси, можливості та специфіку населеного пункту і місцевої громади.
Саме тому метою другого засідання районного клубу керівників шкільних музеїв стало представлення досвіду роботи керівника музею Терпелюк М. В. в організації музейної справи та впровадження її в практику роботи історико-етнографічного музею «Берегиня» Великомежиріцького НВК «Школа І ступеня-гімназія»; аналіз використання інноваційно-музейних технологій у навчально-виховному процесі; обговорення питання сучасних технологій підготовки екскурсії як основної форми роботи музею; окреслення вимог до проведення занять в шкільному музеї, а також аналіз діяльності музейних педагогів зі створення власного досвіду.

Зміст:
Літвинчук О. С. Використання інноваційно-музейних технологій у навчально-виховному процесі.
Колосовська Н. П. Вимоги до проведення занять в шкільному музеї. Сучасні освітні технології в музейній педагогіці: проблеми змісту і форм впровадження. Діяльність музейних педагогів зі створення власного досвіду.
Терпелюк М. В. Сучасні технології підготовки екскурсії – основної форми роботи музею.
Додаток 1. Оглядова екскурсія в історико-етнографічному музеї «Берегиня».
Додаток 2. Театрально-ігрова екскурсія «Здрастуй, музей!» для учнів 1-4 класів.
Додаток 3. Інтерактивна екскурсія «Основні заняття і ремесла жителів села» для учнів 5-11 класів.
Методичні рекомендації ІІ засідання клубу керівників шкільних музеїв «Пошук».

Автор: 

Терпелюк Марія Володимирівна, керівник історико-етнографічного музею «Берегиня» Великомежиріцького НВК «Школа І ступеня-гімназія»;
Літвинчук Олег Сергійович, методист Корецького районного методичного кабінету;
Колосовська Надія Петрівна, керівник музейної кімнати «Мить історії» Копитівського НВК «ЗШ І-ІІІ ст. – ДНЗ».

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі