Користувацький вхід

Використання різноманітних форм роботи з батьками для патріотичного виховання дошкільнят

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

На сучасному етапі становлення державності будь-якої країни проблема патріотичного виховання дітей набуває особливого значення, тому що без любові до Батьківщини, готовності примножувати її багатства, оберігати честь і славу, а за необхідності — віддати життя за її свободу і незалежність, людина не може бути громадянином. Патріотичне виховання, у свою чергу, створює потрібні передумови для формування громадянської поведінки.
Патріотичне виховання підростаючого покоління завжди було однією з найважливіших завдань для дошкільного віку, адже дитинство і юність - благодатна пора для прищеплення почуття любові до Батьківщини.
Щоб стати патріотом, не обов'язково бути героєм, достатньо любити свою Батьківщину, свій народ, пишатися його минулим і сьогоденням. Все починається з сім'ї. Любов до Батьківщини починається з любові до своїх близьких. Сім'я є благодатним середовищем для виховання почуття гордості за культуру свого народу. Адже в сім'ї особливий мікроклімат, заснований на довірливих відносинах. Кожна сім'я має свої традиції, свій досвід передачі інформації і найбагатшого духовного досвіду від покоління до покоління. Цінності сімейного життя, засвоювані дитиною з перших років, мають неминуще значення для людини в будь-якому віці. Взаємини в сім'ї проектуються на відносини в суспільстві і складають основу громадянської поведінки людини.

Автор: 

Єфимова Людмила Іванівна
вихователь
дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №163 «Катруся» Запорізької міської ради Запорізької області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі