Користувацький вхід

Робота з історичною картою при підготовці до ЗНО з історії України

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Проблема вивчення історичної карти, підготовка учнів до успішного складання ЗНО з історії і правильного розв’язання завдань по карті є актуальним сьогодні. Завдання, пов’язані з використанням карти вважаються складними. Саме тут абітурієнт повинен показати гарне знання фактичного матеріалу і вміння пов’язати ці знання з картою, правильно відобразити певні події на карті, не виходячи за хронологічні рамки, показати ще до всього і знання географії, вміння читати карту. Тобто завдання по карті є насправді комплексними – тому їх справедливо вважають складними.
Робота із картою є актуальною. Цей вид роботи є важливою складовою історичних уявлень про розвиток людської цивілізації. Тому завдання по карті не випадково включені до завдань з історії по ЗНО.
Як правильно справитися з цими завданнями? Як поетапно розв’язати кожну задачу? Які існують алгоритми в роботі з картою? Які помилки роблять учні?
Як уникнути помилок? Від чого залежить успіх в рішенні завдань по карті? На ці та інші питання є відповіді в даній статті.

Автор: 

Мережко Зоя Володимирівна
вчитель історії
Запорізької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №1 імені Т.Г.Шевченка Запорізької міської ради Запорізької області

Я вважаю, що в тестовому завданні №1 помилка. В 1945 році до складу УРСР ввіййшло Закарпаття (відповідь А) , а не Північна Буковина (відповідь В)

Добрий вечір. Шановні колеги, вчителі історії. Можливо хтось з вас пррацює в тестовій програмі MyTest. Буду радий поспілкуватися, обмінятися досвідом. Пишіть на адресу nyshbirok@ukr.net

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі