Користувацький вхід

Презентація "Голодомор в Україні 1932-1933 рр.Геноцид проти українства".

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

З метою вшанування світлої пам’яті безвинно замучених голодом людей, поглиблення знань про роки Голодомору в Україні та його наслідки для українського народу, виховання поваги до історичного минулого свого народу, патріотизму та зацікавленості до вивчення історичного минулого України учні підготували дослідницький проект-презентацію.
Мета проекту: Розкрити суть трагедії Голодомору 1932-1933 рр. та його вплив на долю українського народу, на історичну пам’ять сучасників; викрити людиноненависницьку політику сталінського режиму; виховувати в учнів правильне ставлення до історії українського народу. особистісні риси громадянина України, патріотизм, розвивати траурний етикет, дотримання традицій вшанування помер¬лих і загиблих.
В процесі підготовки проекту учнями було опрацьовано багато історичних документів та фактів.
Цікаві факти про голодомор.
Кожен українець знає, що голодомор в Україні був штучним, що продукти в людей відбирали силою. І тривало це жахіття — 17 місяців… за цей час загинуло близько 4 млн. чоловік.
Кількість жертв голодомору. Скільки людей загинуло від голодомору 1932-1933 років важко сказати, адже СРСР знищували сліди своєї жорстокої політики проти українців. Безпосередньо в період 1932-1933 років загинуло від 4 до 8 мільйонів чоловік.
Селянам забороняли покидати місце проживання. Всі дороги до міст були перекриті. Воєнізовані формування оточували населені пункти, затримували або розстрілювали всіх, хто намагався врятуватися від голодної смерті.
Більшість загиблих від голодомору — діти!
«Закон про п’ять колосків» - Розкрадання майна колгоспів каралося розстрілом, за «пом’якшуючих обставин» — позбавленням волі на строк не менше 10 років.
Голод змусив українських селян порушити найсуворіше харчове табу в традиційному харчуванні — вживання м’яса здохлих тварин - люди, доведені до відчаю, божеволіли й вдавались до канібалізму.
Голодомор — акт геноциду українського народу.

Автор: 

Богодарова Олена Сергіївна, викладач Гірницького професійно-технічного училища

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі