Користувацький вхід

Останні публікації

Розвиток медіакультури з точки зору її використання під час медіаосвіти шкільної аудиторії, підготовка учнів до безпечної й ефективної взаємодії з сучасними мас-медіа

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Підготувати молоде покоління до життя в сучасних інформаційних умовах, до сприйняття різної інформації, навчити дитину розуміти її вплив на психіку, сприяти опануванню способами спілкування на основі невербальних форм комунікації за допомогою технічних засобів можна тільки завдяки використанню медіа-технологій.
У сучасній соціокультурній ситуації все більший вплив і поширення набуває медіакультура, яка в різних видах і формах (через друковані, телевізійні, кінематографічні, відео і комп'ютерні канали) інтенсивно поширюється по всьому світу. Медіаграмотність допомагає учням активно використовувати можливості інформаційного поля телебачення, радіо, відео, кінематографа, преси, Інтернету, покращує розуміння мови екранних мистецтв.
Актуальність введення в шкільну практику ознайомлення з основами медіакультури визначається нагальною потребою вивчення школярами її історії, що стане підґрунтям для засвоєння теоретичних уявлень про медіаосвіту як про ефективний засіб розвитку творчої, самостійно та критично мислячої особистості в умовах інтенсивного збільшення інформаційного потоку.
Мета статті: показати розвиток медіакультури з точки зору її використання під час медіаосвіти шкільної аудиторії; оцінити можливості медіаосвіти для підготовки учнів до безпечної й ефективної взаємодії з сучасними мас-медіа.

Автор: 

Проскурова Ірина Петрівна,
директор КЗШ І-ІІІ ступенів № 8,
вчитель-методист,
відмінник освіти України

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі