Користувацький вхід

Інноваційні підходи до навчання і виховання дітей з особливими потребами

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Індивідуальне навчання організовується відповідно до закону України „Про освіту”, „Про загальну середню освіту”, „Положення про індивідуальне навчання в системі загальної середньої освіти”, затвердженого наказом Міністерства освіти України, та інших актів чинного законодавства від 01.07.1993р. №230.
В той час, коли відбувається удосконалення всіх напрямків роботи з психолого-педагогічного та соціального супроводу дітей з вадами в ПФР (психофізичному розвитку), актуальність та перспективність даного напрямку не викликає сумніву.
Новизна даного матеріалу полягає в ефективному поєднанні необхідного теоретичного мінімуму, яким повинен володіти вчитель індивідуального навчання, дидактичного навчального матеріалу та спеціалізованих кореційних вправ.
В роботі дається коротка характеристика відмінностей психофізичного розвитку дітей з особливими потребами та напрямки корекційної роботи з кожною групою дітей (дитячий церебральний параліч - ДЦП, затримка психічного розвитку - ЗПР, розумово відсталі діти, діти з порушеннями слуху, зору, мовлення).
Звертається увага на обов’язкову співпрацю вчителя індивідуального навчання з логопедом, психологом, вчителями фізкультури для більш ефективного корекційного впливу на психофізичний розвиток дитини.
Друга частина роботи містить додатки з дидактичним матеріалом який вчитель індивідуального навчання може використовувати на уроках в залежності від потреб.
Пропоновані вправи є практичним посібником для вчителів індивідуального навчання, вчителів-логопедів навчальних закладів та консультантів психолого-медико-педагогічних консультацій для використання в роботі з дітьми, що мають вади психофізичного розвитку.
Успішне виконання завдань, які стоять перед учителем, можливе лише тоді коли всі педагогічні заходи спрямовуються на подолання або ослаблення вад психофізичного розвитку.

Автор: 

Химорода Лариса Олексіївна
Дефектолог, вчитель-логопед логопедичного пункту,
учитель вищої категорії Ватутінської спеціалізованої школа І-ІІІ ступенів №1 Ватутінської міської ради Черкаської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі