Користувацький вхід

ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ СУПРОВІД УЧНІВ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ В УМОВАХ ІНКЛЮЗІЇ.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Реалізація права на освіту для всіх дітей, включаючи дітей з особливими освітніми потребами, неможлива без розвитку інклюзивного навчання. Останнім часом в Україні активно впроваджується інклюзивна освіта, котра повинна враховувати специфіку особливостей дітей з особливими освітніми потребами. І пріоритетним напрямком в діяльності освітніх закладів в роботі з дітьми, що мають особливі освітні потреби, є саме психолого-педагогічний супровід таких дітей.
Мета статті. Розкриття основних кроків комплексного психолого-педагогічного супроводу дитини в умовах інклюзивного навчання задля розвитку її пізнавальної сфери та успішної соціалізації в умовах навчального закладу та, в майбутньому, до самостійного життя.

Автор: 

Мозгова Вікторія Іванівна. Практичний психолог КЗ "Золотоніська спеціальна школа Черкаської обласної ради"

Джерело: 

1. Закон України "Про освіту".
2. Консультативно-діагностичний супровід дітей з особливими освітніми потребами в діяльності психолого-медико-педагогічних консультацій: посіб. / Жук Т. В., Ілляшенко Т. Д., Луценко І. В. та ін. ; за ред. А. Г. Обухівської. – К. : УНМЦ практичної психології і соціальної роботи, 2016. – 247 с.
3. Мирошніченко Н.О. Умови інтеграції осіб із функціональними обмеженнями у суспільство // Соціальна робота в Україні. – 2005. – № 2. – С. 63 – 69.
4. Наказ МОН «Про затвердження Плану дій щодо запровадження інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах на 2009-2012 роки».
5. Психологічна служба: Підруч. / [В.Г.Панок (наук. ред.), А.Г.Обухівська, В.Д.Острова та ін.]. – Київ : Ніка-Центр, 2016. – 362 с.
6. Психологічний супровід інклюзивної освіти : [метод. рек] / автор. кол. за заг. ред. А. Г. Обухівська. – Київ : УНМЦ практичної психології і соціальної роботи, 2017. – 92 с.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі