Користувацький вхід

Річний план роботи гуртка «ЛЕГО» групи «Курчата» дітей молодшого дошкільного віку на 2016 – 2017 навчальний рік

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Річний план
роботи гуртка «ЛЕГО»
групи «Курчата»
дітей молодшого дошкільного віку
на 2016 – 2017 навчальний рік

Мета:
- Вчити дітей конструювати за зразком, з опорою на схеми, за власним задумом, самостійно підбирати необхідні деталі за величиною і кольором;
- Вчити називати предмет за формою (кубик);
- Розвивати дрібну моторику рук;
- Розвивати уяву, пам'ять, образне мислення;
- Розвивати творчи здібності.
- Виховувати бажання працювати.

ВЕРЕСЕНЬ № Тема заняття Програмний зміст Обладнання
1. Знайомство з ЛЕГО-конструктором Вивчення конструктора (вчити називати предмет за формою (кубик), закріпити кольор, форму Кубики одного кольору і однакової висоти.
2. Пірамідка Самостійно підбираємо за кольором і по висоті конструктор Зелені і червоні, жовті кубики для пірамідки.
3. Побудуємо в саду доріжку червоного кольору Вчити дітей самостійно підбирати необхідні деталі за величиною і кольором;
формувати сприйняття кольору, допомагати дітям обстежити предмети, виділяючи їх колір;
вчити називати предмет за формою (кубик);
розвивати уяву, пам'ять, образне мислення;
розвивати дрібну моторику рук Кубики різного кольору і однакової висоти.
4. Парканчик Формувати уявлення про висоту предметів (високий-низький);
простежувати зв'язку між конструкцією забору і його призначенням;
познайомити дітей із способами споруди парканів і конструкційними можливостями різних деталей;
навчити дітей співвідносити свої споруди з наявним зразком. Кубики різного кольору і однакової висоти.

ЖОВТЕНЬ № Тема заняття Програмний зміст Обладнання
1. Осінні ягоди і трава Закріплюємо вміння скріплювати на плато. Три кубика червоного кольору 4-х секційний і один кубик зеленого кольору 4-х секційний, 3 кубика жовтого кольору 6-ти секційні.
2. Грибна галявина Закріплювати вміння скріплювати деталі різними способами (зі зміщенням, на плато, скріплюючи 2 деталі однієї). Три кубика білого кольору 4-х секційний, і один кубик червоного кольору 8-й секційний.
3. Будівництво доріжок різної ширини в осінньому парку Формувати у дітей уявлення про величину предмета (широкий- вузький);
знайомство зі способами з'єднання деталей при будівництві
широких доріжок;
розвивати уміння аналізувати зразок і співвідносити з ним свої дії. Кубики різного кольору.
4. Хатинка для трьох ведмедів Розвивати конструкторські навички дітей;
вправляти в спорудженні міцних споруд, в розрізненні і називанні основних геометричних фігур. Кубики, прямокутники.

ЛИСТОПАД № Тема заняття Програмний зміст Обладнання
1. Красиві зелені ворота для осіннього саду Ознайомити дітей з конструктивними можливостями різних деталей. Розвивати уміння аналізувати зразок - виділяти в ньому функціонально значущі частини (стовпчики - опори і поперечини). Конструктор зеленого кольору і однакової висоти.
2. Лісові дерева З'єднуємо кубики правильно за зразком. П'ять кубіків 4-х секційних і один кубик шести секційний.
3. Світлофор Вчити дітей називати властивості предмета і правильно поєднувати кубики Кубики червоного, жовтого, зеленого кольору.
4. Дорога для машин Учити конструювати дороги і бордюру. Самостійно підбирати необхідні деталі за величиною, кольором і формою. Кубики зеленого кольору і синього кольору.

ГРУДЕНЬ № Тема заняття Програмний зміст Обладнання
1. Мій будинок Вчити з'єднувати деталі різними способами; продовжувати знайомити з новими деталями конструктора. Скріплювати деталі різними способами на плато, скріплюючи 4-х і 8-ми деталей однією деталлю, і три стійки білого кольору.
2. Стіл та стілець Навчити заздалегідь, обмірковувати зміст майбутньої споруди, називати її тему. Вісім кубиків червоного кольору 8-ми секц, чотири кубика 2-х секц синього кольору, чотири кубика 4-х секц жовтого кольору.
3. Шафа для посуду Розвивати вміння аналізувати зразок споруди, зображений на картці, підбір необхідних деталей і відтворення споруди; розвивати вміння працювати за зразком.
4. Новорічна ялинка Учити моделювати дерева за схемою: ялинка. Використовувати складання описових загадок (технологія моделювання). П'ять кубиків 6-х секційних і вісім кубиків 2-х секц. зеленого кольору.

СІЧЕНЬ № Тема заняття Програмний зміст Обладнання
1. Новорічна іграшка Розвивати творчу уяву, навички конструювання. Три кубика червоного кольору 8-ми секц, чотири кубика 2-х секц
2. Сніжинка Розвивати творчу уяву, навички конструювання. Один кубик 4-х секц білого кольору, шість кубиків білого кольору 6-ти секц.
3. Зимові забави Конструювання за задумом (вільна ігрова діяльність дітей). Навчити заздалегідь, обмірковувати зміст майбутньої споруди, називати її тему. Скріплювати деталі різними способами на плато, скріплюючи 6 і 8-ми деталей однією деталлю.
4. Будуємо зимову дитячий ігровий майданчик Закріпити навички побудови замкнутої огорожі і красивих воріт;
учити з'єднанню різних частин будівлі (воріт і огорожі); розвивати здатності у дітей працювати спільно. Цеглинки, кубики різного кольору.

ЛЮТИЙ № Тема заняття Програмний зміст Обладнання
1. Зайчик- побігайчик Використовувати складання описових загадок (технологія конструювання). Шість кубиків білого кольору 4-х секц., Один кубик синього кольору 2-х секц.
2. Ведмедик закріплювати колір, форму деталей (квадрат, прямокутник);
- Розвивати пам'ять і увагу. Кубики, цеглинки коричневого кольору.
3. Домашні тварини та їх дитинчата Закріпити вміння передавати характерні особливості тваринного засобами конструктора;
- Розвивати уміння аналізувати зразок - виділяти в ньому функціонально значущі частини;
-називають І показувати деталі конструктора, з яких ці частини побудовані;
- Розвивати фантазії і діалогову мова дітей. Кубики різного кольору.
4. Веселий півник Розвивати зорово-моторну координацію при з'єднанні деталей конструктора, домагатися точності в процесі операційних дій;
- Сприяти розвитку м'язової сили. Кубики різного кольору.

БЕРЕЗЕНЬ № Тема заняття Програмний зміст Обладнання
1. Перші квіти Дати уявлення про ранні квіти знайомити дітей з поняттям стійкості споруди, її міцності. Конструктор Лего синього, зеленого і червоного кольору.
2. Сюрприз для мами Знайомство дітей з Лего-мозаїкою, формувати навички виготовлення на площині. 14 кубиків синього кольору, 16 червоного і зеленого, 19 жовтого кольору.
3. Моя сім'я Закріпити поняття «довгий - короткий»; навчати аналізу зразка, виділенню основних частин людської фігури; ознайомити з конструктивними прийомами побудови моделі людської фігури. Кубики різного кольору.
4. Мій будинок Ознайомити з основними частинами конструкції будиночка - стіни, підлогу, дах, вікно, двері, а також з просторовим розташуванням цих частин відносно один одного;
розвивати уміння слідувати інструкціям педагога, розміщувати споруду на платі. Деталі різного кольору.

КВІТЕНЬ № Тема заняття Програмний зміст Обладнання
1. Споруда шпаківні Формувати навички скріплення деталей, з'єднуючи і притискаючи їх один до одного. 35 деталей зеленого кольору і 2 синього.
2. Годівниця для птахів Продовжувати вчити працювати в колективі, споруджувати колективні будівлі. 6 кубиків великого конструктора і 30 середнього. Корм для птахів.
3. Кімнатні рослини Закріплювати вміння скріплювати деталі різними способами (зі зміщенням, на плато, скріплюючи 2 деталі однієї); закріплювати вміння аналізувати готову споруду; розвивати активну увагу, тонкої моторики рук.
Зелені, червоні деталі.
4. Акваріум для рибок Конструювання водоростей зеленого кольору. Уточнити і розширити уявлення дітей про акваріум. Розвивати уміння конструювати за показом педагога. 25 кубиків зеленого кольору, 5 синього, 5 жовтого і 5 червоного.

ТРАВЕНЬ № Тема заняття Програмний зміст Обладнання
1. Метелик Закріпити навик викладання плавних контурів метелика;
розвивати фантазію;
викликати позитивні емоції. Різнокольорові кубики.
2. Святковий салют Вчити дітей створювати сюжетну композицію на площині. Дрібний конструктор різних кольорів.
3. Головна вулиця Систематизувати знання дітей про рідне місто. Вчити працювати в парі і колективно. Вчити споруджувати спільну споруду. Різнокольорові цеглини Лего.
4. Магазин Будувати різноманітні конструкції будівель (магазини) будовою одноповерхових і багатоповерхових будинків. Закріплювати вміння будувати будинки, підбирати деталі за формою, розміром і стійкості. Великий конструктор Лего.

Автор: 

Рижкіна Людмила Вікторівна, вихователь "КЗ ДНЗ №4 "Росинка", м.Лисичанськ Луганська область

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі