Користувацький вхід

Розробка уроку з біології «Будова і життєдіяльність рослин. Вегетативні органи рослин»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

ТЕМА: Узагальнюючий урок з теми «Будова і життє-
діяльність рослин. Вегетативні органи рослин»
МЕТА: встановити рівень оволодіння учнями основними теоретичними знаннями з теми; повторити, закріпити й узагальнити знання учнів про будову вегетативних органів квіткових рослин (корінь, пагін, стебло, листок) та процеси життєдіяльності, які ці органи здійснюють; привести в систему набуті знання про особливості зовнішньої та внутрішньої будови вегетативних органів квіткової рослини; розвивати інтерес до знань, уміння та навички самостійної роботи за завданням учителя, оформлення письмового звіту; вміння застосовувати набуті знання в нових ситуаціях; відпрацювати теоретичні знання, отримані на попередніх уроках, на практиці через виконання практичних завдань; виховувати активну позицію у навчанні, дбайливе ставлення до природи.
ОБЛАДНАННЯ І МАТЕРІАЛИ: презентація до уроку «Будова і життєдіяльність рослин. Вегетативні органи рослин», підручники, робочі зошити, дидактичний роздатковий матеріал для роботи учнів (завдання для роботи у групах, кросворд), ноутбук, мультимедійний проектор, екран.
БАЗОВІ ПОНЯТТЯ І ТЕРМІНИ: вегетативні органи, корінь, коренева система, пагін, стебло, листок, брунька, видозміна, фотосинтез, дихання, транспірація, живлення.
КОНЦЕПЦІЯ УРОКУ: урок поділено на дві частини; завданням першої частини є повторення та узагальнення вивченого протягом теми матеріалу та застосування знань на практиці, виконання різноманітних завдань; друга частина уроку передбачає систематизацію навчального матеріалу, побудову структурно-логічної схеми знань з теми «Будова і життєдіяльність рослин» та звіт про виконану роботу.
ТИП УРОКУ: урок узагальнення і систематизації знань
ФОРМА УРОКУ: узагальнюючий урок з комп’ютерною підтримкою
ЛІТЕРАТУРА:
1. Ільченко В. Р. та інші. Біологія: Підруч. для 7 класу загальноосвіт. навч. закл. – Полтава: Довкілля-К, 2007. – ст. 67 - 68
2. Біологія рослин: 7 кл. Метод. матеріали/ О. Кулініч, С. Мілюкова, Л. Слободянюк. – К.: Шк. світ, 2007.
3. Біологія. Наук.-метод. журнал. – Х.: Основа, № 26/2008 рік – ст. 17 - 19
4. Мотивація на уроках біології: 7 клас / упорядник Г. Опаренюк. – К.: Шк. Світ, 2011. – ст. 39

Автор: 

Рогова Світлана Валеріївна
вчитель біології
Комунального закладу «Малошестірнянський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І – ІІ ступенів – дитячий садок» Високопільської районної ради Херсонської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі