Користувацький вхід

Майстер-клас для учителів математики "Інтерактивне навчання – це сучасна потреба всього освітнього процесу".

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Інтернет став невід’ємною частиною нашого життя. Він є не тільки цінним джерелом інформації, а й чудовим засобом комунікації для людей. Комп’ютери проникли у всі сфери діяльності людини, починаючи з початкової освіти і закінчуючи вивченням найновітніших технологій. Сучасний освітній процес важко уявити без використання комп’ютеру та Інтернету. Інтерактивне навчання – це сучасна потреба всього освітнього процесу.
Видавництвом «Ранок» створений проект «Інтерактивне навчання», який надає можливість учням проходити тестування з основних предметів та перевіряти якість та рівень своїх знань.
Проект присвячений тому, щоб долучити дітей до світу цікавої та корисної інформації. Завдяки ньому діти можуть відкрити для себе нові знання, займатися самонавчанням з цікавістю. Проект є другом дитини, який дозволяє дізнаватися багато нового та цікавого, є помічником у навчанні. Нові технології не стоять на місці, тому такий спосіб навчальної діяльності є сучасним, інноваційним та захоплюючим, підвищує комп’ютерну грамотність учнів.
За сучасних умов інформаційні ресурси зазнають значної еволюції. Виходячи з цього, змінюється саме ставлення до інформації як соціального явища. Web 2.0 – Інтернет другого покоління, який характеризується інтерактивністю, можливістю взаємодії користувачів та спрощеним використанням ресурсів. Розвиток соціальних мереж і технологій Інтернет відкриває необмежені горизонти для застосування їх в освітній діяльності, оскільки ставить у центр навчального процесу взаємодію учнів між собою та викладачами на основі інструментів соціального програмного забезпечення. Сучасні інформаційні технології навчання забезпечують високий темп уроку, наочність подання матеріалу, можливість оперативного повернення до раніше вивченого.
Комп’ютерна підтримка уроків математики має позитивні наслідки, тому що реалізується особистісно-зорієнтований підхід до навчання; формуються уміння учнів самостійно здобувати знання, обирати необхідний матеріал, аналізувати, співставляти, обирати головне; розвиваються навички комп’ютерної грамотності.
Ця технологія розвиває не тільки учнів, а й учителя, робить його роботу приємною, успішною, результативною, полегшує працю, забезпечує професійне зростання.

Автор: 

заступник директора з навчально-виховної роботи
вчитель математики та фізики
Ведмежівської ЗОШ І-ІІІ ст..
Шевченко С.М.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі