Користувацький вхід

ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ ІСТОРІЇ

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Сучасні технології дозволяють вчителеві в процесі підготовки уроку якісно поліпшити процес викладання матеріалу. Комп’ютер для вчителя повинен стати засобом, за допомогою якого можна якісно поліпшити процес навчання. У процесі спільної роботи над навчальним матеріалом з використанням комп’ютерних технологій та Інтернет ресурсів сучасна школа підходить до реалізації ідеї «педагогіки співробітництва». Об’єднання зусиль учнів і вчителів дозволяє досягти взаєморозуміння.
До того ж однією з найголовніших переваг використання цих новітніх педагогічних технологій у процесах навчання та викладання є можливість задовольнити індивідуальні потреби учнів, а не середні потреби часу. ІКТ значно підвищує ефективність та мотивацію навчання, забезпечують ефективність та мотивацію навчання, забезпечують нові шляхи подання інформації, які полегшують ії розуміння, дають можливість для випробування власних ідей проектів, роблять учнів більш впевненими та здатними вирішувати проблеми самотужки.

Автор: 

Щукіна Віта Жоржівна, вчитель історії

Джерело: 

Список використаних джерел
1. Баханов К.Іноваційні системи, технології та моделі навчання історії в школі.-Запоріжжя,2000
2. Богданов І. Школа сідає за комп’ютер: Практичні можливості та дидактична доцільність інформаційних технологій//Відкритий урок.2004. - № 1 -2. – С.18 -20
3. Вітюк О. Застосування інформаційних технологій у навчально – виховному процесі школи// Комп’ютер у школі та сім’ї. – 2003. – № 7. – С. 14 – 16.
4. Дрібниця В. Електронний підручник - сучасний засіб навчання// Історія в школі. – 2004. - №2.
5. Кудряшова Т. Электронные средства обучения: в чем их преимущество над традиционными?// Директор школи. – 2004. –№ 7. – С. 57 – 59.
6. Лівітас Ф. Методика викладання історії. Практикум для вчителя. /
Левітас Ф. Л, Салата О.О. – Х.: Вид. група «Основа»,2007. – 112 с. –
(Бі-ка журн. «Історія та правознавство»,Вип. 6(42)).
7. Мокрогуз О.П. Інноваційні технології на уроках історії. – Х.: Вид. група «Основа»: «Тріада+», 2007. – 192 с. – (Бі-ка журн. «Історія та правознавство»,Вип. 12 (48)).
8. Ротаєнко П. П. Мультимедійні засоби навчання // Інформатика (Шкільний світ). – 2003. - № 39. – С.17 – 22.
9. Фоменко А. М. Пометун О.О. Сучасні комп’ютерні навчальні програми з історії та підходи до їх використання на уроках // Історія в школах України. – 2002. - № 3. – С.7 – 23.
10. Худобец О. А. Використання комп’ютерного супровіду на уроках історії Стародавнього світу в 6 класі // Історія в школах України. – 2006. - №8. – С.14 – 19.
11. Худобец О. А. Використання технологій презентації в практичній роботі шкільного вчителя історії // Історія та правознавство. – 2005. - № 25– С.3 – 10.

Додайте файл з матеріалом до Вашої публікації.
Замовлення сертифіката (докладна інструкція): http://metodportal.com/node/2277

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі