Користувацький вхід

Чорнобиль. Трагедія… Біль… Пам’ять… (виховна година)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Для сучасних дітей, Чорнобильська катастрофа , є найтрагічнішою сторінкою в книзі їхнього життя. Тому й повинні вони знати правду про причини і наслідки цієї непоправної трагедії.

Як саме розкрити для дітей страшну правду сьогодення, яка гірчить полином і роз'їдає серця матерів, не даючи спокою ні вдень ні вночі, щоб не спопелити ніжну дитячу душу, не вбити віру в самих себе і любов до світу ? Чи варто ятрити рани які болять щоднини , щогодини і випікають віру і надію в щасливе майбуття? Та вони, ці янголята із трагізмом в очах, на жаль, бачать наслідки цього невигойного лиха і роблять певні висновки для себе самі. Діти Чорнобиля... Не в однієї матері омивається лице гіркими сльозами і чорніє світ ...
Чорнобиль... урок, який ми не повинні забувати ніколи, тому що це надто гіркий урок втрат, урок мужності і стійкості водночас. Тому для школярів проводяться години пам'яті, бесіди, конкурси дитячої творчості «Чорнобиль очима дітей».
Тема: «Чорнобиль. Трагедія… Біль…Пам'ять …»
Мета: розширити знання учнів про Чорнобильську трагедію; наголосити про потенційну небезпеку радіації, розповісти про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС; вчити застосовувати в повсякденному житті елементарні радіаційно - гігієнічні навички; виховувати почуття сприймання чужого болю як свого, загальнонародного горя – як особистого, почуття любові до людини, до землі, до держави;
розвивати в учнів уміння давати свою оцінку вчинкам, подіям, визначати основний зміст отриманої інформації; розвивати в учнів потребу будувати, створювати, відроджувати заради України; виховувати почуття поваги і пам'яті до трагічних сторінок України.
Обладнання: тема, свічка, презентація, мультимедійний пристрій, ілюстрації, епіграф.
Вид заняття: виховна година-спогад.

Автор: 

Кєрімова Ірада Мушфігівна
вчитель образотворчого мистецтва
КЗ «Лисичанська спеціалізована школа І – ІІІ ступенів №8 Лисичанської міської ради Луганської області»

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі