Користувацький вхід

Розробка батьківських зборів з елементами тренінгу "Спілкування. Бар'єри спілкування"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Зустрічі з батьками завжди є відповідальними та необхідними для правильної побудови навчально-виховного процесу і в класі, і в школі.
Співдружність з сім’єю – одне з першочергових завдань, мабуть, у кожному навчальному закладі. Сучасне життя спонукає до урізноманітнення та оновлення форм спільної роботи з батьками. Використання різних форм і методів, залучення батьків до співпраці, творчість педагогів, дипломатичність – запорука успішної взаємодії школи і родини. Педагогічний колектив НВК№1 працює у спільній взаємодії з батьками, залучаючи родини вихованців до тісної співпраці.
У підлітковому віці взаємовідносини дітей з дорослими починають будуватися під впливом переживання нових почуттів, які пов'язані з прагненнями до самостійності, дорослості та самоствердження. Підлітки починають відмовлятися від підвищеного нормативного контролю з боку дорослих, відходять від ідеалізованих, надуманих зразків дорослих, починають активно відстоювати свої права на самостійність, висувають власні пропозиції у вирішенні значної частини життєвих питань, перестають виконувати вимоги дорослих щодо змін в їх поведінці. Вони намагаються знизити контроль дорослих щодо себе, хворобливо реагуючи на явні чи неявні обмеження їх прав. Таким чином змінюється стиль спілкування дитини з батьками, вчителями, іншими дорослими. Саме тому, у четвер 06 квітня відбулися відкриті збори «Спілкування. Бар’єри спілкування» з елементами тренінгу для батьків учнів 8 класу(кл.кер. Пилипенко.Л.Г) і 11 кл.,(кл.кер. Усенко І.С.). В актовій залі практично не було порожніх місць,що свідчить про те, що наші батьки дбають про навчання та виховання своїх дітей - учнів нашої школи і це дуже приємно для адміністрації НВК та усіх вчителів, які також були присутні на зборах.
Під час заходу батьки разом з класними керівниками намагались знайти правильний шлях у спілкуванні з дітьми. Цьому сприяли численні вправи, метою яких було сприяння згуртованості батьків та створення комфортної атмосфери для успішної роботи, обґрунтування необхідності вироблення та дотримання правил спільної роботи, ознайомлення батьків з особливостями вербального та невербального спілкування, оволодіння ними позитивною мовою спілкування. Епіцентром зборів стала спільна інтелектуальна сімейна гра «Що? Де? Коли?», під час якої склад гравців постійно змінювався.
Саме завдяки цій вправі, батьки зрозуміли, що постійно «тиснуть» на своїх дітей, і самостійно дійшли висновку, що кожен підліток має право відстоювати власну думку, навіть, якщо вона не співпадає з думкою батьків. Діти наслідують своїх батьків, вони ніби віддзеркалюють їхню поведінку, манери спілкування, але, головне, – засвоюють саме ті цінності, ті головні життєві принципи, які сповідують батьки. Тому помиляються ті батьки, які впевнені, що дитина буде робити так, „як я говорю”. Насправді, ж вона буде робити так, „як я роблю”. Тому батькам важливо бути послідовними у думках, переконаннях та діях.
Хочеться подякувати батькам, які взяли активну участь у проведеному заході і побажати: « Робіть усе, щоб дитинство і майбутнє наших дітей було прекрасним. Любові та взаєморозуміння, успіхів і щастя вам і вашим дітям!»
А нашим дітям залишиться тільки запам’ятати, що системою керує той, хто проявляє більшу гнучкість, тобто той, у кого в запасі більша кількість варіантів поведінки.

Автор: 

Усенко Ірина Сергіївна, учитель математики та інформатики, класний керівник 11 кл; Пилипенко Лариса Григорівна, учитель української мови та літератури, класний керівник 8 кл; НВК №1 м. новомосковськ Дніпропетровської обл.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі