Користувацький вхід

Виступ на міському науково-практичному семінарі для вчителів географії та економіки «Формування географічного бачення світу в учнів шляхом використання медіаосвітніх технологій навчання»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Однією зі складових шкільної географічної освіти є країнознавча підготовка учнів. Країнознавство – це «лабораторія», що вивчає повний комплекс географічних явищ на певній території на відміну від галузевої географії, яка вивчає певну частину географічної оболонки в масштабах всієї планети.
М. М. Баранський зазначав, що ні фізична, ні економічна географія окремо не можуть сформувати навіть скільки-небудь цілісне уявлення про вигляд країни або району, тим більше – сприяти вирішенню якого-небудь конкретного практичного питання, оскільки необхідний певний ступінь їхнього взаємопроникнення.
Вивчення географії у 7 класі, як зазначено в програмі, повинно вирішувати країнознавчі завдання: дати первинні поняття про політичну карту, населення та види його господарської діяльності.
В умовах обмеженого часу потрібно ефективно використовувати технології медіаосвіти з метою подальшого формування країнознавчої компетенції.

Автор: 

Трущельова Марина Андріївна,
вчитель географії
КЗШ І-ІІІ ступенів № 8,
вчитель-методист вищої категорії

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі